Engin Altay’dan Kavcıoğlu’na: Meteoroloji’de staj yap

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 2:21 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 2:58 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Merkez Bankası’nın yeni enflasyon tahminini değerlendirdi. Altay, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne gidip staj yap. Çünkü bu hükümetin kurum kuruluşları içerisinde tahmini tutan bir tek Meteoroloji var. Tahminlerle ilgili staj yap” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Kavcıoğlu, 2022 yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 23,2’ten yüzde 42,8’a çıktığını söyledi. Kavcıoğlu’nun açıklamasına CHP’den tepki geldi.

Merkez Bankası’na göre enflasyon yıl sonunda düşecek

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kavcıoğlu’nun sürekli olarak yanlış tahmin yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye’de enflasyonun iki nedeni var sayın başkan. Yanlış tahmin yapıp durma ikide bir. Bir Erdoğan diğeri de Erdoğan tarafından işinin yapmasını engellenen Merkez Bankası ve yöneticileri. Yani sensin. Sen komutla iş yapıyorsun” dedi.

Engin Altay şunları söyledi:

“Merkez Bankası başkanı enflasyon tahminin revize etti. Sayın başkan Türkiye’de enflasyonun iki nedeni var sayın başkan. Yanlış tahmin yapıp durma ikide bir. Bir Erdoğan diğeri de Erdoğan tarafından işinin yapmasını engellenen Merkez Bankası ve yöneticileri. Yani sensin. Sen komutla iş yapıyorsun. Ekonomi ilmi ile iş yapmıyorsun. Temmuz 2021’de dedi ki 2022 enflasyonu yüzde 7.8 dedi. Temmuz’dan üç ay geçti revize etti. Ekim 2021’de 2022’nin toplam enflasyon yüzde 11.8 dedi. Geldik 2022 Ocak’ına çıktı dedi ki Merkez Bankası, 2022 enflasyonu yıllık yüzde 22.3 olarak hedefleniyor. Kat kat artıyor. Bugün beyefendi 2022 Nisan’da 2022 enflasyon tahminini yıllık 42.8’e revize etti. Dünyada üç ayda enflasyon tahmini yüzde 85  oranında değiştiren başka bir Merkez Bankası yok. Merkez Bankası başkanına bir tavsiyede bulunalım. Bence sen burada kalk Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne gidip staj yap. Çünkü bu hükümetin kurum kuruluşları içerisinde tahmini tutan bir tek Meteoroloji var. Tahminlerle ilgili staj yap. Belki bu kadar  şaşırtıcı rakamlar açıklamazsın ya da açıklayacaksın baştan doğru dürüst açıklarsın. ekim ayında da diyecek”