Engelsiz Yaşam Derneği ödül törenine tekerli sandalye ile giden Gülşen’e dava açacak

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 6:05 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 6:05 pm

Engelsiz Yaşam Derneği, katıldığı ödül törenine tekerlekli sandalye ile giden Gülşen’e dava açacağını duyurdu. Engelsiz Yaşam Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Edip Önder, Gülşen’in yaptığı davranışın engellileri yaraladığını belirtti.

Gülşen, ödül törenine tekerlekli sandalye ile katıldığı için davalık oldu. Gülşen, geçtiğimiz günlere katıldığı bir ödül töreninde sahne alanına tekerlekli sandalye ile gitmiş ye o anları Instagram hesabından paylaşmıştı. Gülşen, yaptığı paylaşımda Bülent Ersoy’a gönderme yaparak “Otriş giyip Bülent Ersoy’dan neyim eksik demez mi?” ifadelerini kullanmıştı.

ENGELSİZ YAŞAM VAKFI’NDAN TEPKİ GELDİ

Gülşen’in görüntülerinin ardından YouTube kanalında yayınlanan Al Sana Haber programına telefonla bağlanan Engelsiz Yaşam Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Edip Önder konu ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bülent Hanım’ın rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalye kullanması gayet insani bir durum. Ancak Gülşen’ in bu davranışı takındığı bu tavır, engelli kardeşlerimizi rencide eden bir durum ve engelli kardeşlerimizi son derece yaralamıştır. Bunu vakıf yönetimindeki arkadaşlarla, Tayyar Bey de vakıfta hep birlikte değerlendireceğiz. Sonuçta biz toplumda önünde engel olan herkes adına bir şeyler yapmaya ve kamu yararı sağlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizi rencide eden bu duruma karşı da hukuki bir yola girebilir miyiz vakıf olarak değerlendirip yola çıkabiliriz”

Zuhal Topal, konserde Gülşen’e dokunarak test etti