‘Engelsiz Mersin’ için yola çıkan Büyükşehir’den engelsiz kaldırımlar

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 3:06 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2021 Çarşamba 3:13 pm

Mersin’de sayıları yaklaşık 200 bini bulan özel gereksinimli vatandaşlara her alanda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasında yürüttüğü kaldırım çalışmalarıyla engelleri de ortadan kaldırıyor. Bu çalışmanın önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Yaptığımız kaldırım çalışmaları tamamen o bölgenin ihtiyacı olduğu için ve özellikle engelli yurttaşlarımız için. Bizim söylediğimiz bir söz var: Engelsiz Mersin” dedi.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e tüm Mersinliler için erişilebilir, kapsayıcı hizmetler sunmaya devam ediyor. ‘Engelsiz Mersin’ için yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği günden bu yana özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza atıyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklara, kadınlara, yaş almışlara ve özel gereksinimli vatandaşlara yönelik sunulan hizmetler kentin her noktasında ilmek ilmek işleniyor.

Son olarak kaldırım imalatı çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Yapılan kaldırım çalışmaları kapsamında özel gereksinimli vatandaşların yaşamını zorlaştıran engeller ortadan kaldırılıyor. Yeni kaldırım imalatı ile bölgenin ihtiyacına göre rampa ve hissedilebilir karo düzenlemesi yapılıyor.

BİZİM SÖYLEDĞİMİZ BİR SÖZ VAR : ENGELSİZ MERSİN

Başkan Seçer, ‘Engelsiz Mersin’ için hayata geçirdikleri çalışmaların öneminden bahsederek, şunları söyledi:

Hissedilebilir karolar döşendi ve engelli rampaları oluşturuluyor. Bizim Hastane Caddesi’nde bir çalışmamız var. Zaman zaman şöyle bir eleştiri alıyoruz: ‘Ya bu kaldırımları niye yaparlar’ şeklinde. Arkadaşlar, ben o caddeyi bizzat karış karış gezdim. Lütfen, siz de gidin gezin! Mersin merkezin en kalabalık caddesi. İğne atsan yere düşmez. Birçok yerde kaldırımlarda yere bakıp yürümezseniz, Allah muhafaza yüzüstü oraya kapaklanırsınız. Çukurlar oluşmuş, dengesizlikler oluşmuş çok yıpranmış noktalar var. Engelli yurttaşlarımız için herhangi bir aparat yok. Bir rampa yok, hissedilebilir karo düzenlemesi yok. Yaptığımız kaldırım çalışmaları tamamen o bölgenin ihtiyacı olduğu için ve özellikle engelli yurttaşlarımız için. Bizim söylediğimiz bir söz var: Engelsiz Mersin. Her noktada engelli yurttaşlarımızın rahatça ulaşabileceği ki, bu engelli yurttaşlarımızın sayıları Mersin’de yaklaşık 200 bin civarına ulaştı. Bu önemli bir rakam. Bu konuda hassasiyet gösteriyoruz.”

Kent genelinde süratle başlatılan ve tamamlanan ‘Engelsiz Kaldırım’ çalışmaları şöyle:

-Akdeniz İlçesi Turgut Özal Bulvarı

-Akdeniz İlçesi 141. Cadde

-Tarsus İlçesi Adile Hala Caddesi

-Tarsus İlçesi Altaylılar Mahallesi’nde kaldırımı olmayan 02110, 0290 ve 02125. Sokakları

– Toroslar İlçesi Mevlana Mahallesi 214. Cadde

– Mezitli İlçesi Tece / Deniz Caddesi , Üniversite Caddesi

– Akdeniz İlçesi Silifke Caddesi Gazipaşa İlköğretim Okulu İle Soğuksu Karakolu arası

-Tarsus İlçesi Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi

Kent genelinde devam eden ‘Engelsiz Kaldırım’ çalışmaları ise şöyle:

-Mezitli İsmet İnönü Bulvarı

-Tarsus İlçesi Zafer Caddesi ve Tataristan Caddesi

-Toroslar İlçesi Çiftçiler Caddesi

-Toroslar İlçesi Güneykent Mahallesi Gazi Osman Paşa Caddesi

-Akdeniz İlçesi Kuvay-i Milliye Caddesi

-Akdeniz İlçesi 117. Cadde

-Mezitli İlçesi Meltem, Kıbrıs ve Plaj Caddesi

-Yenişehir İlçesi 34. Cadde

-Yenişehir İlçesi Mimar Sinan Caddesi

-Yenişehir İlçesi Nevit Kodallı Caddesi