Engelli yurttaş için ‘şunu alın buradan’ diyen CHP’li vekil özür diledi

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 8:13 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 8:14 am

CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü’nün engelli bir vatandaşa “Ya şunu alın buradan ya” demesi sosyal medyada tepki çekti. Baha Ünlü, “Ailesinden özür diledim” dedi.

Osmaniye’de elektrik zamlarına yapılan protesto gösterilerine katılan CHP Milletvekili Baha Ünlü’nün engelli bir vatandaşa “Ya şunu alın buradan ya” demesi sosyal medyada tepki çekti. Videoyu AKP’ye yakın bir yayın organının paylaştığını ifade eden CHP Milletvekili Baha Ünlü Odatv’ye yaptığı açıklamada “Ailesinden özür diledim” dedi.

Osmaniye, Düziçi ilçesinde elektriğe yapılan yüksek zamlara tepki göstermek için yapılan protesto gösterilerine pek çok siyasi isim, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve vatandaşlarla birlikte CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü de katıldı. CHP Milletvekili Baha Ünlü’nün engelli bir vatandaşa “Ya şunu alın buradan ya” demesi sosyal medyada gündem oldu.

TIKLAYIN | CHP’li Öztrak’tan Erdoğan’a ‘özür’ çağrısı

CHP’li Öztrak’tan Erdoğan’a ‘özür’ çağrısı

“EVİNE UĞRADIM, ÖZÜR DİLEDİM AİLESİNDEN”

CHP Milletvekili Baha Ünlü, Odatv’den Caner Taşpınar’a yaptığı açıklamada, olayı şöyle anlattı:

“Basın açıklaması yapılacaktı. Millet İttifakı olarak toplandık. İlçe başkanları vardı. Ezan okunacaktı, Ezan okunmadan bası açıklamasının tamamlanmasını planlandı. Bu kardeşimize de ‘Paşa’ deriz, severiz. Geldi para istedi, sigara istedi, hepsi verildi. Ancak, ilçe başkanı konuşmasına başlamak için, onun gruptan ayrılmasını bekleyince, ben de böyle bir şey söyledim. Hakaret etmedim.”

Videoyu çekip paylaşıma sokan medyanın da AKP yandaşı olduğunu öne süren CHP Milletvekili Baha Ünlü, şöyle devam etti:

“Sosyal medyada troller saldırdı. Bunu abarttılar hakaret içeren hiçbir şey söylemedim. Ben ailesine gittim ailesi üzülmüştür diye… Ailesi hakaret olarak algılamadığını söyledi. Evine uğradım, özür diledim ailesinden.”