‘Engelli Meclisi kurun Yönetime katkı verin’

Yayın tarihi: 1 Ekim 2019 Salı 2:06 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2019 Salı 2:07 pm

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay Engelli Derneklerinin Başkan ve yöneticileri ile bir araya gelerek yönetime aktif olarak katılmaları çağrısında bulundu.

Seyhan Belediyesi Encümen salonunda geniş katılım sağlanan toplantıda Başkan Akay, “Seyhan’ı, Seyhanlı ile yönetme düşüncesi çerçevesinde Engelli bireylerin temsilcileri olarak sizlerin de yönetimde söz sahibi olmanızı istiyorum. Bu çerçevede katkılarınızı bekliyorum” dedi.

 

“BİRLİKTE YÖNETİP, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Kent Konseyinin kararlarını Meclis’e öncelikli olarak taşıyacağını ve konu hakkında Konseyin Meclis üyelerine bilgi sunmasını sağlayacağını yineleyen Başkan Akay, “Engelli bireylerin de sorunları var. Bu sorunları Meclise taşımak için sizin de Seyhan Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kurmanızı istiyorum. Engelli bireylerin ve Engelli bireylerin sorununa çözüm üretenlerin olduğu Engelli Meclisi sayesinde bire bir yaşadığınız sorunları daha kolay bizlere ulaştırabilirsiniz. Kısaca sizin de yönetimde söz sahibi olmanızı bekliyorum” dedi.

AKAY, ENGELLİ BİREYLER İÇİN YAPILACAK TESİS İÇİN GÖRÜŞ ALDI

Seyhan Belediyesi olarak dezavantajlı gruplara öncelik verdiklerini anımsatan Başkan Akay, bu çerçevede Engelliler bireylerin her türlü ihtiyacının karşılanabileceği bir tesis yapacaklarını belirtti. Bir proje üretirken, tesisten faydalanacak gruba danışarak ilerlediklerini kaydeden Başkan Akay şöyle konuştu;

“PROJELERİMİZİ BELKİ YAVAŞ AMA EKSİKSİZ YAPMAK İSTİYORUZ”

“Daha önce Emekliler için bir proje düşünmüştük. Önce Tüm emekli Derneklerinde görüş talep ettik. Çünkü o tesisteki ihtiyaçları en iyi, o tesisi kullanacaklar bilir. Biz ‘önce projeyi yapalım, sonra eksikleri yaparız’ düşüncesinde değiliz. Ciddi kaynak harcayarak yaptığımız projeleri belki yavaş yavaş ama eksiksiz yapmak istiyoruz. Bizim Engelli bireylerin faydalanması için yapacağımız tesis için de sizlerden görüş bekliyorum. Ne olmalı? Nasıl Olmalı? Bu konuda bir rapor hazırlarsanız, buna uygun projelendirir, bittiğinde de sizin kullanımınıza sunarız”

ENGELLİ DERNEK BAŞKAN VE ÜYELER’DEN BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR

Başkan Akay, konuşmanın ardında Dernek Başkan ve üyelerini tek tek dinledi. Engelli Derneklerin Başkan ve üyeleri, Başkan Akay’a kendilerini yönetime katılım çağrısı ve sorunlarını dinlemesi nedeniyle teşekkür ettiler.

TOPLANTIYA KATILAN DERNEKLER

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube, Adana İşitme Engelliler Derneği, Adana Down Sendromu Derneği, ZİÇEV Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Dünya Sakatlar Derneği, Artı Engelliler Derneği, Otizmle Barış Derneği, Mavi Su Engelliler Derneği, GÖR-BİR, ŞİZE-DER, Pera Engelliler Derneği, ÇÖZ-DER, EBİMED Derneği, Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği, Kadın Eli Derneği, Batuhan Eruçar Spor Kulübü, Adana Görme Engelliler Spor Kulübü, Son Nokta Engelliler Gençlik Spor Kulübü, Adana Engelliler Spor Kulübü, Martı Engelliler Spor Kulübü, Hayat Paylaşınca Güzel Spor Kulübü, Çukurova Ampute Spor Kulübü, Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Derneği ve İlk Nefes Engelliler Spor Kulübü