Engelli doğacak bebeğini aldıran anne, yaşamına son verdi

Yayın tarihi: 17 Kasım 2020 Salı 2:38 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı 2:38 pm

İngiltere’de yaşayan Zdenka Yabani (39), sekiz aylık bebeğinin engelli doğabileceğini öğrenince, diğer iki çocuğunu okula bıraktıktan sonra tren istasyonuna gidip, trenin önüne atarak yaşamına son verdi. Yabani’nin, çocuğunun engelli doğma ihtimali nedeniyle aldırdığı ve bunun üzerine depresyona girdiği öğrenildi.

2018 yılında yaşanan olayda, Berkshire kentinde yaşayan 39 yaşındaki sekiz aylık hamile kadın Zdenka Yabani, doktorundan çocuğunun engelli doğabileceğini öğrendi. Bunun üzerine hamile kadın, diğer iki çocuğunu okula bıraktıktan sonra bilet alarak tren istasyonuna gitti.

HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE ATLADI

Yabani, herkesin gözü önünde hızla istasyona yaklaşan trenin önüne atlayarak yaşamına son verdi. İstasyon çalışanı olan Anna Bodja, tren yaklaştığı sırada üzerinde beyaz bir ceket olan kadının trenin önüne atladığını ve birkaç saniye içinde trenin altında gözden kaybolduğunu söyledi.

AĞIR DEPRESYONLA MÜCADELE ETMİŞ

Elde edilen bilgilere göre Zdenka’nın 2012 yılında hamile kaldıktan sonra doktorların kendisine bebeğin anormal doğacağını söylemesi üzerine bebeği kürtajla aldırdığı ve o tarihten intiharına kadar ağır depresyon ile mücadele ettiği öğrenildi.

2017 yılından hastanede psikolojik tedavi altına alınan Zdenka, hastaneden taburcu olduktan sonra ilaçlarını kullanmayı bıraktı.

PSİKOLOJİK YARDIMI KABUL ETMEMİŞ

Zdenka’nın kocası Jude, bazen eve psikolojik danışman çağırmak istediğini ama eşinin evliliğine ve özel hayatına müdahale ettiklerini söyleyerek eve gelmelerini istemediklerini söyledi. Jude, karısının psikolojik sorunları olmasına rağmen birkaç istisna haricinde anormal davranışlarda bulunmadığını söyledi. Soruşturma devam ediyor.