Enflasyonu ‘yüzde 10’ olan İngiltere’de çoğu sektör çalışanı grev kararı aldı

Yayın tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba 12:48 am - Güncelleme: 9 Kasım 2022 Çarşamba 12:48 am

Enflasyonu yüzde 10,1 olan İngiltere’de 70 binden fazla üniversite çalışanı; maaş, emeklilik ve çalışma koşulları nedeniyle 3 gün iş bırakmaya karar verdi. Üniversite personelinin ardından ise sağlık, ulaşım ve hukuk iş kollarında çalışanlar greve gidecek.

İngiltere’de enflasyonun yüzde 10.1’e yükselmesinin ardından üniversite çalışanları protesto kararı aldı. Üniversite ve Kolej Sendikasından (UCU) yapılan açıklamada, 150 üniversitede 70 binden fazla öğretim üyesi ve diğer personelin, 24, 25 ve 30 Kasım tarihlerinde greve gideceği belirtildi.

ENFLASYON YÜZDE 10,1

Sendikanın talebinin, çalışanların hayat pahalılığı kriziyle başa çıkabilmesi için makul ücret artışı ve güvencesiz sözleşmelere son verilmesi olduğu vurgulanan açıklamada, enflasyonun yüzde 10’u geçtiği bir İngiltere’de çalışanlara yüzde 3 zam teklifinin kabul edilmeyeceği bildirildi.

Açıklamada, işverenlerin hızlı hareket etmesi ve iyileştirilmiş teklifler sunması durumunda meydana gelebilecek aksaklıkların önlenebileceği kaydedildi.

Ulusal Öğrenciler Birliği (NUS) de sendikanın aldığı grev kararını desteklediklerini duyurdu.

ÇOĞU SEKTÖR ÇALIŞANI GREVE GİDİYOR

İş bırakma kararı alanlar arasında metro çalışanları, otobüs şoförleri ve UBER sürücüleri, öğretmenler, liman işçileri, ceza avukatları, sağlık çalışanları, temizlik işçileri, havacılık ve posta servisi çalışanları yer alıyor.

Ülkede gelecek haftalarda ise hemşireler ilk kez greve gitmeye hazırlanıyor.

Grev kararlarının yanı sıra hayat pahalılığı ve kemer sıkma politikalarını protesto eden binlerce kişi de başkent Londra başta olmak üzere ülke genelinde sıklıkla gösteriler düzenliyor.

ENAG enflasyon verilerini açıkladı!