Enflasyon verilerinin ardından elektriğe zam kapıda! Hakan Kara tarih verdi

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2024 Cuma 2:01 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2024 Cuma 2:01 pm

Enflasyon verilerinin ardından, eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, enflasyon ile elektrik fiyatı grafiğini paylaşarak, “Elektriğe ciddi zam kapıda” tahmininde bulundu. Prof. Dr. Kara’ya göre, elektrik zammı Temmuz-Ağustos’ta yapılacak.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi ve Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, enflasyon ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir grafik paylaştı. Prof. Dr. Hakan, “Elektriğe ciddi zam geleceğini” belirtirken, zam tarihi olarak ise Temmuz-Ağustos aylarını işaret etti.

Ekonomist Hakan Kara’dan ‘Big Mac’ üzerinden enflasyon analizi

NİSAN ENFLASYONU AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK’in hesabına göre; Nisanda aylık enflasyon yüzde 3,18 oldu. Yıllık bazda ise Nisan ayı enflasyonu yüzde 69.80 olarak tespit edildi.

ENAG’ın açıkladığı veriler ise TÜİK’in oldukça üzerinde. ENAG’a göre; Nisanda yıllık enflasyon yüzde 124,35, aylık enflasyon ise yüzde 5,02 artış gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2024 için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 olarak güncellenmişti. Merkez’in tahmin aralıklarında üst bant ise yüzde 42 olarak belirlenmişti.

 

Kaynak: TELE1