Enflasyon çiçeği de vurdu! ‘Sevgilisi olan en az 1000 lirayı gözden çıkarsın’

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 10:13 am - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 10:13 am

Çiçekçilerin en yoğun iş günlerinden biri olan 14 Şubat‘ta hazırlıklar bir hafta öncesinden tamamlandı. Çiçekçiler, sevgilisine çiçek almak isteyen müşterilerine bugün sabah saatleri itibarıyla kapısını açarken, vatandaş fiyatları görünce bir kez daha düşünüyor. Çiçekçilik yapan Mesut Tok, “Sevgilisine çiçek alacak olan en az 1000 lirayı gözden çıkarsın” dedi.

Her yıl 14 Şubat günü kutlanan Sevgililer Günü, bu yıl da çiçekçiler için yılın en yoğun günlerinden biri oluyor. Çiçekçiler, 1 hafta öncesinden hazırlıklarını tamamlarken, sevgilisini çiçek almak isteyen müşterilerin bazıları dükkana giderek, bazıları ise sipariş vererek alışverişini yapıyor.

GÜLÜN TANESİ 100 LİRA

Birçok farklı çeşit ve konseptte ürünlerini hazırlayan çiçekçiler bu yıl Sevgililer Günü’nün vazgeçilmezi canlı gülün tanesinin 70 ila 100 lira arasında seyredeceğini söyledi.

BİR BUKET ÇİÇEK 1000 LİRA

Sevgililer Günü’nde sevgilisine bir buket çiçek hediye etmek isteyenler ise 1000 lirayı gözden çıkaracak. Birçok çeşit çiçek ve konsepti tezgahlarında buluşturan çiçekçiler, geçen yıl deprem nedeniyle buruk geçen Sevgililer Günü’nden bu yıl beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

30 yıldır çiçekçilik yapan Mesut Tok, “Sevgililer Günü’nde genelde gül gidiyor. Herkes bir anda talep edince işlerimiz yoğun oluyor. Yaklaşık bir hafta önceden biz hazırlığımızı yapıyoruz. Çikolata da tercih ediliyor, çikolatalarımız var. İsimli ve isimsiz çikolatalara bazıları sevdiklerinin isimlerini de yazdırıyor. Çikolatalı buketlerde yapıyoruz” dedi.

CEPLERİ YAKIYOR

Sevgililer Günü’nü unutanların evde karşılaştığı tepki sonrası ertesi gün çiçekçilerin kapısını çaldığını belirten Tok, 15 Şubat’ta unutkan aşıklara zamlı tarife uygulandığını aktardı. Sevgilisine çiçek almayı unutanların ertesi gün 2 kat daha pahalı çiçek alacaklarını hatırlatan Tok, “Hazırlığımız 1 hafta sürüyor ama sadece satışımız 14 Şubat oluyor. 15’inde ise Sevgililer Günü’nü unutanlar geliyor. Onların alacağı çiçek iki kat daha pahalı oluyor. Genelde o akşamın Sevgililer Günü olduğunu unutan arkadaşlarımız bir karış suratla karşılanıyor. 15 Şubat’ta Sevgililer Günü’nü tekrardan kutluyorlar” şeklinde konuştu.

CANLI GÜLE ALTERNATİF YAPAY GÜL

Her bütçeye göre çiçek hazırlayabildiklerini söyleyen Tok, “Güllerin dışında papatya benzeri beyaz, sarı ve pembe kasımpatılar var. Genellikle mevsim çiçeği bulunuyor. Ama artık buralarda her türlü ürün yetiştiği için birçok çeşit çiçek bulabilmek mümkün. Kış ayına girdiğin zaman kasımpatı, mini karanfil bunlar kışın olan çiçekler. Genelde bunlar tercih ediliyor ama gül artık yaz kış oluyor. Eskiden gül sadece yazın oluyordu. Yapay çiçekler ekonomik olarak dahi iyi, tercih edenler var. Canlı gülün tanesi 70 ila 100 lira arasında değişiyor. Ama yapay kırmızı gülün tanesi 30 lira. Sevgilisine çiçek almak isteyen bir arkadaş 1000 lirasını gözden çıkarması lazım, 1000 liranın altına bir şey çıkmıyor. Gülün tanesi 100 lira, 10 tane gülden bile buket olmuyor. Ama biz güllerin aralarına cipso denilen çiçeklerden koyuyoruz, okaliptuslarla, yeşilliklerle şenlendiriyoruz, bir şekilde bukete benzetmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Gül fiyatlarına Sevgililer Günü zammı: Seradakinin 5 katı

Çiçek, 14 şubat, sevgililer günü, çiçek fiyatları

Kaynak: İHA