Enes Kara’nın telefonu incelemeye alındı

Yayın tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 9:33 am - Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 9:33 am

FIRAT YEŞİLÇINAR – TELE 1

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara’nın telefonu ikinci kez incelemeye alındı. Kara’nın ölümünden önce biriyle konuşup konuşmadığı incelenecek.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara,  geçtiğimiz günlerde geride bir video bırakarak hayatına son verdi. Bir cemaat evinde kaldığını, baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı yorulduğunu söyleyen Kara, ailesinde yaşadıklarını da çektiği videoda anlattı. Kara’nın videoda bahsettiği ve baskı gördüğü evin Nur Cemaati’ne ait olduğu ilk TELE 1 duyurmuştu.

Haberin üzerinden günler geçmesine rağmen halen etkin soruşturma yapılmış değil. Edindiğimiz bilgilere göre; savcılık hayatına son veren Kara’nın telefonunu incelemeye aldı. Kara’nın telefonunda en son kimlerle görüştüğü ve sosyal medyada yayılan yazışmalara odaklanıldığı belirtiliyor. TELE 1’in ulaştığı baba Kara, telefonun ikinci kez incelemeye alındığını söyledi. Kara, “Olaydan sonra telefonu alıp incelemişlerdi. Bu kez gelip ikinci kez inceleme yapacaklarını söylediler.” dedi.
Enes Kara’nın kaldığı cemaat evine dair de bazı bilgilere TELE 1 ulaştı. Cemaat evi, sorumlusu kişi ve cemaatte bulunan kişiler Kara’nın ölümünden sonra baba ile birlikte cenaze töreni ve defin işlemlerine katılmış. Kara’nın öldüğü cemaat evinin sorumlusu, “Enes eve geldiği ilk dönemde namaz kılmıyordu. Ama sonrasında biraz da olsa maneviyatı artmıştı. Son dönemde ise çok sessizdi” dediği öğrenildi. Bir başka bilgi ise cemaat evinin faaliyeti ile ilgili. Olayın yaşandığı ev açık ve öğrenciler kalmaya devam ediyor.

Cemaat evinde yaşadığı baskı ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren 20 yaşındaki Enes Kara

NE OLMUŞTU?

Tıp öğrencisi Enes Kara dün bir video çekerek hayatına son verdi. Enes Kara cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı hayatına son verdiğini ifade etti. Kara’ya ait notta, “Herkes doktorluktan kaçıyor, çünkü mobbing var, uzun süreli nöbetler var, hastadan şiddet görme ihtimali var, köle gibi çalışıyorsunuz, ben böyle bir gelecek istemiyorum. Bulunduğum cemaat yurdunda namaz kılma ve cemaatin dersine katılmak zorunlu, verdikleri kitapları okumak zorunlu, kendim müslüman değilim, ailem bilmiyor, buradan ayrılmak istediğimi söylediğimde hayır cevabını aldım” ifadeleri yer aldı.

BABA TELE1’E KONUŞTU

TELE 1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Enes Kara’nın babası Mehmet Kara, yaşananları anlattı. Kendisinin 25 yıldır cemaat içerisinde olduğunu söyleyen baba Mehmet Kara şunları söyledi:

“Sürekli telefonla oynuyordu. İçine kapanık birisiydi. Fazla konuşmazdı. Çevresiyle falan da konuşmazdı. Videosunu izledim. Kaldığı yer güzel insanların kaldığı yer. Talebelerin kaldığı yer. Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda başvuru yapmadık. Durumumuz iyi. Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim. Ben 25 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Bir zararını görmedim. Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Sürekli arkadaşlarıyla iletişim halindeydik. Birkaç ay kalır sonra alışır dedim. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık.”

SİTE İÇERİSİNDE CEMAAT EVLERİ

Olayın yaşandığı an bina önünde olan bir görgü tanığı, “8 katlı bir binadan atlamış. Binanın olduğu yer bir site. 15 yıldır Nur Cemaati burada bu çalışmaları yapıyor. Site içerisindeki bütün evler onlara ait” dedi.