Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi? filmi bugün Netflix’e geldi

Yayın tarihi: 3 Eylül 2019 Salı 10:36 am - Güncelleme: 3 Eylül 2019 Salı 10:36 am

Enes Batur’un hayatını ele alan Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi? filmi bugün Netflix’e geldi. Peki, Netflix bu filmin yayın haklarını ne kadara satın aldı?

2018 yılında vizyona giren Kamil Çetin tarafından yönetilen ve ünlü YouTuber Enes Batur’un hayatını konu alan komedi filmi olan Hayal Mi Gerçek Mi? filmi çocuklar tarafından büyük beğeni toplamıştı. Eleştirilerin hedefi olan ancak 1 milyon 483 bin 848 kişi tarafından izlenen film IMDB’den 4.4 yıldız almayı başarmıştı.

Beyaz perdede 17.463.423 TL gelir elde eden film, bugün dizi ve film platformu olan Netflix’e geldi. Yayın haklarını satın alan Netflix, filmi platformu üzerinde yayınlamaya başladı. Ancak Netflix’in bu filmin yayın hakları için ne kadar ödediği henüz bilinmiyor.

Netflix beş milyar disk gönderdi

Geçtiğimiz aylarda Organize İşler: Sazan Sarmalı filmi daha vizyondayken yayın haklarını satın alıp platformu üzerinde yayınlayan Netflix, ilerleyen dönemlerde Türk yapımları hızlı bir şekilde yayınlayacak gibi görünüyor. Bakalım Netflix’in Türkiye’de uygulanacak olan sansür yasasından sonra ülkemizden çekilme gibi bir hamlesi olacak mı yoksa tüm içeriklerini sansürleyip yoluna devam mı edecek?