Enerji Bakanı Isparta’yı unuttu: Elektrikte sessiz bir devrim yaptık

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 10:01 am - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 10:02 am

Isparta’da geçtiğimiz aylarda etkili olan yoğun kar yağışı yüzünden kent günlerce elektriksiz kaldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta’yı unutarak, “Elektrikte sessiz bir devrim yaptık” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun beşli çete olarak tabir ettiği şirketler içerisindeki Cengiz Holding ve Kolin İnşaat, Isparta’nın elektrik dağıtımını  2013 yılında üstlendi.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez hem Isparta’nın günlerce elektriksiz kaldığını unutarak, “Eskilerimiz hatırlayabilir. Günde birkaç saat elektrik kesiliyordu…Elektrikte sessiz bir devrim yaptık” dedi.

 

Isparta’daki elektrik kesintisinin altından Cengiz ve Kolin Holding çıktı

Isparta’da yoğun kar yağışı yüzünden birçok elektrik direği hasar gördü.  Cengiz ve Kolin’e ait dağıtım şirketinin trafo merkezleri ile nakil hatlarını kapsayan 68 milyon TL’lik bakım işinin ihalesini kendilerine ait şirkete verdiği de kent genelindeki ortaya çıkmıştı. Bakan Dönmez, Yap-İşlet-Devret modeli de savunarak,”O modelle yapılmamış olsaydı, biz bütün kaynaklarımızı bu işlere ayırmış olsaydık ya hastanemiz eksik olacaktı ya okulumuz eksik olacaktı ya elektrik direğimiz eksik olacaktı” dedi.

ELEKTRİKTE SESSİZ BİR DEVRİM YAPTIK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çankırı’da iftar vakti pazar yerinde vatanşlar ile bir araya geldi. Dönmez’in konuşması şöyle:

 “2000’li yılların başında 30 bin megawattlık elektrik kurulu gücümüz vardı. Bugün artık 100 bin megawattı geçtik. Dünyada bu kadar kurulu güce sahip 14 ülke var. Avrupa’da 6 ülkeden birisiyiz. Eskilerimiz hatırlayabilir. Günde birkaç saat elektrik kesiliyordu. Şimdi arızalar, olağanüstü durumlar hariç kesintimiz yok. O zamanlar kurulu gücümüz yetmediği için mecburen kesintili pay ederek yapabiliyorduk. Elektrikte sessiz bir devrim yaptık. Neredeyse 100 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Büyük çoğunluğunu da kendi milli bütçemizden, hazine kaynaklarımızdan karşılamadan yaptık. Yüzde 80- 90’ı özel sektör kaynağı. O kaynakları da sizlere hastane, okul, yol yapmak üzere ayırmış olduk. Şimdi yap işlet devret modellerini biliyorsunuz, muhalefetin bir kısmı eleştiriyor. O modelle yapılmamış olsaydı, biz bütün kaynaklarımızı bu işlere ayırmış olsaydık ya hastanemiz eksik olacaktı ya okulumuz eksik olacaktı ya elektrik direğimiz eksik olacaktı”

 

Enerji Bakanı hayatın felç olduğu Isparta’ya 4 gün sonra geldi!