En uzun gecede Mısra Öz’den ‘umut’ veren paylaşım

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 8:36 am - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 8:36 am

Çorlu Tren Katliamında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden anne Mısra Öz kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gündem oldu.

 

2021’in son günlerinde bir fotoğraf paylaşan anne Mısra Öz altın şu yorumu yazdı:

En uzun gecede, şöyle bir dönüp baktım 2021’e …
Tıpkı bu fotoğraftaki gibi, derin derin düşündüm. Mavi mavi umutlandım. Mucizelerimin ışıltısında kayboldum. Daha sakin, daha sessiz oldum.
Sabır ve inançla bekliyorum adaleti. İlahi adalete olan inancım sonsuz da, tutsak ellerin tuttuğu terazinin şirazesi kayık ne yazık ki!
Yinede inanıyorum ve vazgeçmiyorum. Sıratın başında ama önce yargının karşısında bir bir hesap soracağım, oğlumu ve hayatımı benden çalanlara!
Bu yıl katiller yerine benim sorgulandığım, üstüne yargılandığım bir de üstüne ceza aldığım bir yıl oldu. Her birini mücadelemin yıldızı olarak ömrüme asıyorum. Yeni yıldan adil bir adalet bekliyorum Hepimiz için
Ölümle buluştuğum, hatta doğum günümü oğlumla kutlayıp, geri döndüğüme inandığım bu yılda; aldığım nefesin en büyük kudret olduğunu anladım. Nefesiniz varsa, yazılanı yaşayacak gücünüzde var demektir. Sabrım için, yapacaklarım için, oğlum için bu nefese ihtiyacım var.
Kavuşma günüme kadar, bu bedene bahşedilmiş her nefesime şükürler olsun
Dayanışmanın, birliğin, sahip çıkılmanın, yalnız bırakılmamanın en güçlü duygusunu ise sizlerle buldum. Bunun nasıl bir umut olduğunu, nasıl bir güç olduğunu anlatacak sözlerim sanıyorum ki yok. Acımın elinden tutan, mücadeleme omuz veren, duasını üzerimden eksik etmeyen herkeste, oğlumun kanatlarını görüyorum.
Sığındığım ve güç bulduğumsunuz
Acı ve özlemim, hep gülümsememin ardında. Gözyaşım çoğu zaman içimde, kimi zaman ise kahkahamın arasında.
Olsun.
İnat değil mi!? Güleceğiz
Sabredeceğiz.
Vazgeçmeyeceğiz
Ve hep çok seveceğiz
En uzun gecenin, yeni yıla mühürü olsun dileklerimiz
Çokça sevgiyle.
Asil Asi