En ucuz hibrit ve elektrikli otomobiller listesi

Yayın tarihi: 25 Ocak 2020 Cumartesi 5:34 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2020 Cumartesi 5:34 pm

Ülkemizde satılan en ucuz hibrit ve elektrikli otomobiller listesiyle karşınızdayız. İşte sıfır kilometre hibrit ya da elektrikli bir otomobil için ödemeniz gereken ücret.

Otomotiv sanayinde kartlar yeniden dağıtılıyor. Muhtemelen önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzlerce farklı elektrikli otomobil modeli yollarda olacak. Fakat şimdilik elektrik ya da hibrit motor opsiyonuna sahip araç sayısı hayli kısıtlı.

Elbette bu durumun birden fazla sebebi mevcut. Fakat 2022 yılında yerli otomobilimizin satışa sunulmasıyla birlikte, ülkemizdeki elektrikli otomobil satışları da önemli ölçüde artacaktır.

Peki hali hazırda en ucuz fiyattan satılan hibrit ve elektrikli otomobiller hangileri? Bu yazımızda bahse konu listemizi sizlerle paylaşacağız. Fakat listeye geçmeden önce ufak bir hatırlatmada bulunalım. Hibrit motor seçeneği hem elektrik, hem de benzinle çalışıyor. Araç benzinle çalışırken aküsünü şarj ediyor ve daha sonra bu aküden elektrikli motora geçiş yapıyor.

Hibrit araçlarda şehir için benzin tüketimi 3 – 4 LT civarına kadar düşebiliyor. Şehirler arası yollarda ise yüksek devirlerde daha fazla tüketim söz konusu. Çünkü araç belli bir hız limitinin üzerinde tamamen benzin tüketiyor.

Elektrikli otomobiller ise tamamen elektrikle çalışıyor ve aracınızı prize takıp şarj etmeniz gerekiyor. Normal şebeke gerilimiyle ortalama 6 saate şarj olan bu araçlar özel istasyonlarda ise yaklaşık 1 saatte tam şarja ulaşıyorlar.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en ucuz hibrit ve elektrikli otomobiller listemiz ile başbaşa bırakalım.

2. el otomobil fiyatları uçuşa geçti

En ucuz fiyata alabileceğiniz hibrit ve elektrikli arabalar

Toyota Yaris Hibrit

Özellikleri: Cool e-CVT
Fiyatı: 162.050 TL

Toyota Corolla Hibrit

Özellikleri: Dream e-CVT
Fiyatı: 186.850 TL

Renault Twizy

Özellikleri: Urban
Fiyatı: 100.150 TL

Renault Zoe

Özellikleri: Life
Fiyatı: 234.500 TL