O kasabın en sadık müşterisi: 7 yıldır her gün geliyor

Yayın tarihi: 31 Mart 2021 Çarşamba 3:39 pm - Güncelleme: 31 Mart 2021 Çarşamba 3:41 pm

İzmir’de bir sokak köpeği, 7 yıldır her gün aynı kasaba giderek çalışanların poşetle verdiği etleri alıyor. Sosyal medyada fenomen haline gelen köpek, kasaptan aldığı etleri diğer köpeklerle de paylaşıyor.

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Alsancak Mahallesi’nde bir sokak köpeği, 7 yıldır her gün aksatmadan aynı kasap dükkanına gören. Günde 2 kez dükkana gelen köpek çalışanların poşetle verdiği etleri ağzında taşıyarak Kordon Sahili’ne götürüyor. Etleri burada diğer köpeklerle paylaşıyor.

“MÜŞTERİ GİBİ SIRASINI BEKLİYOR”

Köpeğin her gün hiç aksatmadan dükkana geldiğini anlatan kasap Binali İpsatan, şöyle konuştu:

“Öncelikle sabah saat dokuz civarında gelir, daha sonra saat üç civarında ikinci kez gelir. Etini alıyor ve Kordon Sahili’ne gidiyor. Orada arkadaşlarıyla etini paylaşarak, yiyor. Her gün hiç aksatmadan gelmesi gerçekten şaşırtıcı. Dükkana geldiğinde eğer müşteri varsa asla rahatsız etmez, karşıda oturur ve dükkana doğru bakıp, sırasını bekler. Poşeti ağzına alarak eti götürür. Önüne et atıyoruz yemiyor, mutlaka poşetle birlikte alması lazım. Görenler, çok şaşırıyor. Buraya gelip, onu görmek için bekleyenler oluyor. İnsanlar hayret ediyor. Yaklaşık yedi yıldır bu durum böyle. Daha öncesinde etleri yavrularına götürüyordu şimdi ise arkadaşlarıyla paylaşıyor”

“HER GÜN MUTLAKA GELİR”

Kasap çalışanlarından Hüseyin Uğur da “Her gün mutlaka gelip, etini alır. Ona çıkan parçaları ve kemikleri veriyoruz. Torbayla alıp gidiyor. Her gün vakit geçirdiği yer bile belli. Bulunduğumuz sokakta bir hayvansever vardı. O bütün hayvanları beslediği için önce buraya alıştı, sonra bizim dükkanımızı keşfetti ve alışkanlık haline getirdi” dedi.