En özellikli orta seviye telefon: Redmi Note 9

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2020 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2020 Cuma 4:29 pm

Redmi Note serisi dünya genelinde 110 milyonun üzerinde bir satış başarısı gösterdi. Redmi şimdi de bu başarıyı  en özellikli orta sınıf telefonu Redmi Note 9 ile pekiştirmek istiyor.

Redmi Note 9 , Corning Gorilla Glass 5 ile korunan 6,53 inç Nokta Ekran ile çarpıcı bir görünüme sahip. 3.5 mm kulaklık girişi ve IR (kızıl ötesi) Blaster gibi fanların çok sevdiği çeşitli özellikleriyle dikkat çeken Redmi Note 9, uzun süreli göz konforu için TÜV Rheinland düşük mavi ışık sertifikası ve kazara sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı nano kaplama özelliği de taşıyor.

Kullanıcılar Geceyarısı Grisi, Orman Yeşili ve Buzul Beyazı olmak üzere üç renk arasından seçim yapmalarına olanak tanınıyor.

Redmi Note 9

48 Megapiksel dörtlü kamera

 Arka kısımda bulunan oldukça etkileyici dörtlü kamera kurulumuna sahip Redmi Note 9’un 48 MP ana lensi, her türlü ışık ortamında net, ultra yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekilebilmesine olanak veriyor.

8 MP ultra geniş açılı lensi ise kaliteden herhangi bir ödün vermeden etkileyici büyük grup fotoğrafları çekilebilmesini sağlıyor. Arka kamerayı çevreleyen 2 MP’lik makro lens ve 2 MP’lik derinlik sensörü sayesinde kullanıcılar, bokeh efektiyle etkileyici yakın fotoğraf çekimi yapabiliyorlar. Ekran içine yerleştirilmiş 13 Megapiksellik ön kamera ise ekranın maksimum düzeyde kullanılabilmesine olanak tanıyor.

Redmi Note 9’un 2.39:1 en boy oranıyla çekim yapılabilmesini sağlayan sinematik portre ve video modu, kullanıcıları birer yönetmene dönüştürüyor. Altı farklı kaleydoskop seçeneği sayesinde herkes ilginç ve çarpıcı videolar çekebilme fırsatı yakalarken, yeni belge modu Redmi Note 9’u bir cep tarayıcısına dönüştürüyor.

Uzun ömürlü batarya ve hızlı şarj

Bu ürün  5020mAh bataryasıyla ve 18W hızlı şarj desteğiyle , ince tasarımdan ödün vermemesi önemli bir avantaj.  Bundan da önemlisi ertesi güne kadar şarj edilmeden kullanılabilecek yeterli gücü sunabilmesi.

Performans

Redmi Note 9, üzerinde barındırdığı MediaTek Helio G85 işlemcisine sahip. Bu telefon bu çipseti içeren dünyanın ilk akıllı telefonu olarak öne çıkıyor. 2 x A75 2.0 GHz, 6 x A55 1.8 GHz işlemci, yaklaşık 1000 MHz hızında ARM G52 MC2 grafik işlemcisiyle 25 fps sağlayan Manhattan 3.0 GPU sayesinde iyi bir performans sunuyor.

Galaxy S20 Fan Edition çıkış tarihi sızdı! Fiyatı uygun olacak!