En ölümcül günün ardından Trump’tan flaş Çin açıklaması: Bu hikayeleri yakında sizlerle paylaşacağım

Yayın tarihi: 16 Nisan 2020 Perşembe 9:47 am - Güncelleme: 16 Nisan 2020 Perşembe 5:53 pm

ABD’de son 24 saatte koronavirüsten 2 bin 410 insanın ölmesinin ardından ABD Başkanı Trump çok açıklamalarda bulundu. Trump, “Vaka sayısı tavanı gördü 1 Mayıs’tan önce bazı eyaletler açılacak” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump koronavirüsün Çin’deki bir laboratuvardan çıktığına dair iddiaları da yakından izlediğini söyledi.

ABD’de bilanço ağırlaşıyor… Hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bine yükseldi

Koronavirüsün merkez üssü haline gelen ABD’de Başkan Donald Trump düzenlediği basın toplantısında ülkedeki güncel durum ile ilgili bilgi verdi. Son 24 saatte 2 binden fazla insanın yaşamını kaybettiği ülkenin başkanı corona virüsüne rağmen bazı eyaletlerin çok kısa bir süre içerisinde tekrar açılabileceğini söyledi.

Trump, “Güçlü kalmalıyız, stratejimizin işe yaradığı açıkça görülüyor. New York’ta yeni vaka sayısında düşüş var. Detroit ve Denver’da artış yok, Washington, Baltimore ve St. Louis’de ilerleme kaydediliyor. New Orleans’ta yeni vaka sayısı düşüyor. Veriler bizim yeni vakada tavanı gördüğümüzü ortaya koyuyor” dedi.

Trump, bazı eyaletlerin 1 Mayıs’tan önce açılabileceğini söylerken, “Bu gelişmeler bizim ülkeyi tekrar açmamız için gerekli olan rehberi tamamlamak için güç veriyor. Bunu da yarın açıklayacağız” dedi.

‘YAKINDA SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM’

640 binden fazla vakanın olduğu ve 30 binden fazla ölümün yaşandığı ABD’nin bir numaralı ismi, Çin’dek iddialar hakkında da konuştu. Koronavirüs salgınının Çin’deki bir laboratuvardan çıktığına yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulunan Trump, “Bu hikayeleri giderek daha çok duymaya başlıyoruz. Yakında bunları sizlerle paylaşacağım” dedi.

Trump’ın desteklediği yayın kuruluşlarından biri olan Fox News, farklı kaynaklardan aldığı bilgiyi izleyicileriyle paylaştı. ABD medyasında yer alan haberlerde, ABD hükümetinin salgının Wuhan’daki bir laboratuvardan çıktığına dair düşünceleri olduğu belirtildi. Güvenlik protokolü olmadığı için Covid-19 olan bir laboratuvar çalışanının yakınlardaki bir canlı hayvan pazarına giderek hastalığı yaydığı düşünülüyor.

Kara para aklama suçundan yatan Erol Evcil de tahliye edildi

Zeytin ağacındaki arı kolonisi, kovana alındı