En keyifli sohbet ortamı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2020 Pazartesi 2:35 pm - Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba 1:46 pm

Ülkemizde sohbet denildiğinde ve erkekler arasında ise önce spor daha doğrusu futbol maçları, sonra siyaset, toplumsal sorunlar ve ekonomik dertler akla gelir. İnsanların gerçek anlamda çok sevilecek, yürek ısıtan yönleri vardır. Fırsat yaratamazsak bu detayları göremeyiz. İnsanlarla bir arada bulunmak, bu olumlu özellikleri ortaya çıkarabilmek için iyi bir fırsattır. Söyleyenin olumlu, olumsuz enerjisini, düşüncesini ve duygularını taşır. İşte bu enerjiyi, duyguyu ve düşünceleri paylaşabilmenin en iyi yolu sohbetlere katılabilmektir. İnsanlar arasındaki iletişimde temel iki yol vardır. Yaşamımızı zenginleştiren uyum yolu ya da yaşamımızı fakirleştiren uyumsuz yol. Kişisel ya da toplum ile olan ilişkilerimizi seçtiğimiz yol üzerinde kurmak zorundayız. Bilginin paylaşılmasında konuşmanın olduğu kadar dinlemenin de ne denli önemli olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Sohbet tanımadığımız kişileri tanıma fırsatıdır.

Geneline baktığımızda ise sohbetin eğitici, öğretici, faydalı yönlerinden yeterli miktarda yararlandığımız söylenemez. Hepimiz yaşam boyu kendimizi ve başkalarını anlama, yaşama değer katma yolunda birer yolcuyuz. Sohbet bu yolu kolaylaştırıyor, renklendiriyor. Hesap yapmaktan, çıkar ilişkilerini izlemekten dostluk kurmaya zaman ayırmayanların sayısı hızla artıyor. Oysa dostluk ya da dostlarımız tam da böylesine, bireysel çıkarların insani duyguların önüne geçtiği günümüz dünyasında insani değerlerimizin, birikimlerimizin, kültürel kimliğimizin çürümesine set çeker. Dengeli davranan, düşünce ve duygularını denetleyen, dilini övgü-sevgi-uyum yolunda kullanan, empati yapabilen, insanları yargılamadan dost olabilen yaşamı dar ve sıkıntılı dört duvar arasından kurtarır.

Konuşurken aklımızda olanları, bildiklerimizi, düşündüklerimizi hatta yaptı isek hazırladığımız metinleri aktarırız. İnsan, bilgi aldıkça, yeni şeyler öğrendikçe bunu paylaşmak ister. Bilmenin doğal sonucu olarak da konuşur. Nasıl ki eli bol, vermeyi seven insanlar herkes tarafından takdir edilir, sevilir ve saygı görür. İşte, toplumumuzun eksikliğini duyduğu insan modeli hem eli hem dili cömert insan olgusudur. Yerine göre dil, kılıçtan keskindir. Kötü niyetle kullanıldığında, karşısındakinin psikolojisini darmadağın eder. İyi niyetle ise, ruha bir zenginlik katmak, neşe ve huzur için bire birdir.Yaşam sevincimiz, mutluluğumuz arkadaş ve dostlarımızın sayısı oranında artar. Onlara sevgi ve destek vererek gönüllerimizi rahatlatır ve iç huzura kavuşuruz. En keyifli Sohbeti içerisinde bulunmak için ziyaret edin

https://www.gelkeyfim.com