En fazla vaka artışı çocuklarda!

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 10:45 am - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 10:45 am

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, son dönemde en fazla vaka artışının çocuklarda görüldüğünü belirterek, “11-18 yaş aralığı risk altında” dedi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock Başbakanlık Ofisi 10 Numara’da yaptığı basın açıklamasında, ülkedeki vaka sayılarına ve 8 Aralık’ta yapılmaya başlanan Kovid-19 aşısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplu test programının uygulandığı bölgelerde vaka sayılarında ciddi azalma gördüklerini kaydeden Hancock, Kent, Essex ve Londra bölgelerinde vaka sayılarındaki ciddi artış nedeniyle toplu test merkezi sayısını artırdıklarını söyledi.

EN ÇOK ARTIK 11-18 YAŞ ARALIĞINDA
Hancock, vaka artışının en çok 11-18 yaş aralığındakilerde görüldüğünü ve bu yaş grubundakilere de toplu test uygulamasına başlayacaklarını bildirdi.

Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısının yapıldığı merkezlerin sayısının şu an 73’e çıkarıldığını aktaran Hancock, taşınma koşullarının çözülmesiyle bu ayın sonlarına doğru sağlık ocaklarında ve bakımevlerinde de aşının yapılmaya başlanacağı bilgisini paylaştı.