En fazla satılan otomobil markası şaşırttı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 12:00 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 2:44 pm

 Türkiye’de bildiğiniz üzere en fazla satışı yapılan araçlar Renault markasına ait. Küresel çapta ise işler biraz değişiyor.

Otomotiv endüstrisi her geçen gün daha fazla büyümeye devam ederken en fazla satılan otomobil markası ortaya çıktı. 2019 yılı verilerine bakıldığında her ülkede farklı bir otomobil üreticisinin etkin olduğu görülüyor. Mesela kimi ülkelerde Fiat ön planda iken bazılarında ise Volkswagen etkili olabiliyor.

Türkiye’de ise Renault ve Fiat büyük bir etkiye sahip. Küresel olarak değerlendirildiğinde ilk 3 biraz daha farklı gibi görünüyor. Mesela 3. sırada Fiat Egea yer alıyor. Türkiye’de en fazla tercih edilen modellerden bir tanesi olan Egea, hem uygun fiyatlı hem de üst düzey özellikler sunuyor.

En fazla satılan otomobil

Diğer otomobil modellerine göre biraz daha fazla satışı yapılan otomobil markası listesinde ikinci sıra Ford modellerine ait. Özellikle ABD’de büyük bir popülerlik elde eden Ford F-150 ön sıralarda yer alıyor. Rusya’da ise en popüler modelin Lada Granta olduğu görülüyor.

 

Volkswagen Lavida, Çin’de büyük bir kullanım oranına sahip. Tüm dünyada en fazla satılan otomobil markası Toyota olarak belirlendi. Şirket zaten otomobil üretimi bakımından oldukça güçlü bir konumda. Toyota Hilux 16 farklı ülkede en popüler otomobil modeli oldu. Böylece en fazla satılan otomobil markası unvanını aldı.

Dolar kuru otomobil fiyatlarını erken artırabilir: Tedirgin bekleyiş sürüyor

Küresel çapta değerlendirildiğinde sedan tipi otomobil modellerin daha fazla tercih edildiği görülüyor. İkinci sırada ise kamyonetler yer alıyor. Onun hemen ardından 3. sırada SUV tipi otomobiller var. Peki sizin en favori aracınız hangisi?