En fazla indirilen uygulamalar tüm dikkatleri üzerine topladı

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe 6:24 pm

Dünyada en fazla indirilen uygulamalar genellikle belirli platformlardan çıkıyor. Bu yıl liderler pek şaşırtmasa bile yine de bazı uygulamalar beklenmeyen performans sergiledi. İşte oldukça ilginç olan o liste.

Bazı uygulamalar kullanıcılar tarafından ciddi bir talep görebiliyor. 2021 yılının Ocak ile Mayıs ayları arasında yapılan araştırmalarda en çok indirilenler ortaya çıktı. Hem Android hemde iOS platformlarında ciddi bir indirilme sayısı yakalayan bu uygulamalar müthiş potansiyel taşıyor.

Sıralamaya bakıldığında ilk etapta bizleri TikTok karşılıyor. İşin aslına bakacak olursak bu uygulamanın en fazla indirilenler içerisinde yer alması pek şaşırtmadı. Hem Android hemde iOS platformunda son derece iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz.

en fazla indirilen uygulamalar

Listeye bakıldığında ikinci sırada Facebook yer alıyor. Bu web sitesinin ikinci sırada yer alması açıkçası pek şaşırtmadı. Özellikle Asya ülkelerinde devasa bir yükseliş yakaladığını söyleyebiliriz. Ancak listede asıl kafaları karıştıran başkaları oldu.

 

MXTakaTak isimli bu platform şu sıralar en çok indirilenler içerisinde yer alıyor. Bildiğiniz üzere Hindistan TikTok platformunu yasaklamıştı. Bunun üzerine Hindistan’da yeni bir uygulama piyasaya sunuldu. MXTakaTak olarak bilinen bu uygulama TikTok platformunun aynısı. Arada neredeyse hiçbir fark yok diyebiliriz.

Getir uygulaması yeni ülkeler peşinde: Bu defa hedef büyük

Uygulamanın özellikle Hindistan için çıkarılmış olmasına rağmen böylesine ciddi bir yükseliş kaydetmesi gerçekten de kafaları karıştırdı. Listede Instagram, WhatsApp ve Telegram gibi platformlar ise ilk 5 içerisinde yer aldı. Peki sizce hangi uygulamalar daha çok indirilmeyi hakediyor?