İşte en fazla bağımlılık yapan uygulamalar!

Yayın tarihi: 6 Nisan 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 9:11 am

En fazla bağımlılık yaratan uygulamalar listesine baktığımızda ortaya çıkan detaylar pek şaşırtmadı. Facebook gibi sosyal medya devlerinin ortaya çıkması ve akıllı telefonların hayatımızda iyice yer edinmesi ile birlikte bazı uygulamaların kullanım oranı ciddi ölçüde artış gösterdi.

Kullanıcılarda büyük oranda bağlılık yaratan uygulamaların başında WhatsApp geliyor. Her gün yaklaşık olarak 66 milyar mesaj iletimi gerçekleşiyor. Ayrıca 65 milyon civarında görüntülü konuşma yapılıyor. Tüm bu verilere baktığımızda WhatsApp kullanıcılarının uygulamalara günde 30 kez giriş yaptığını görüyoruz.

bağımlılık yaratan uygulamalar

Kullanıcılarda büyük oranda bağımlılık yaratan uygulamalardan bir diğeri ise Facebook oldu. 5 milyardan fazla indirilmeye sahip olan bu uygulama aktif bir şekilde kullanılıyor. Fakat kullanım oranı eskiye kıyasla bir miktar azalmış gibi görünüyor.

 

Instagram ise kullanıcılarda ciddi bir problem yaratan uygulamalar içerisinde yer alıyor. Her ay toplam olarak değerlendirildiğinde 2 milyardan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Ayrıca kullanıcıların yüzde 68 gibi bir bölümü günde en az bir defa uygulamaya giriş yapıyor. Tüm bunlara ek olarak uygulamayı kullananlar günlük ortalama 35 dakika vakit geçiyor.

HUAWEI Petal Haritalar : Birçok farklı harita tek bir uygulamada

En fazla bağımlılık yaratan uygulamalar listesine baktığımızda TikTok bizleri karşılıyor. Birçok uygulamadan sonra pazara girmiş olsa bile yine de kendisine geniş bir kullanıcı ağı oluşturdu. 2021 yılının Mart ayında 120 milyon civarında indirim oranı yakaladı. Hem Android hemde iOS platformunda şimdiden 3 milyar civarında kişi tarafından indirildi.