En çok satan akıllı telefon ?

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 12:32 pm

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın en çok satılan telefon modeli unvanını kimseye kaptırmayan Apple, bu sene de benzer bir başarıya imza atmaya çok yakın görünüyor.

Apple, yıllardır çizgisini koruyan ve başarısını her geçen sene biraz daha arttıran bir marka. Her ne kadar zaman zaman eleştirmenler tarafından yeterli özellik güncellemesi almadan piyasaya sürüldüğü için eleştirilse de, iPhone modelleri her zaman ilgili yıla damgasını vuran ve çoğu zaman da en çok satılan telefon olmayı başarıyor.

Hatırlayacağınız üzere 2020 yılının en çok satılan telefonu iPhone 11, 2021 yılının en çok satılan telefon modeli ise iPhone 12 olmuştu. İşte benzer bir başarının bu yıl da tekrarlanmasına kesin gözüyle bakılıyor çünkü ilk araştırmalar bu sonucu işaret ediyor.

 

en çok satılan telefon

Dünyanın en önemli araştırma ve analiz şirketlerinden biri olan International Data Corporation (IDC)’ın haberine göre, 2022 yılının ilk çeyreğinde dünyanın en çok satılan akıllı telefonu unvanı iPhone 13’e gitti. IDC tarafından paylaşılan araştıra sonuçlarında her ne kadar sayı ve oran anlamında bir veri paylaşılmasa da, ikinci sırayı iPhone 13 Pro Max’ın üçüncü sırayı ise iPhone 13 Pro’nun aldığı belirtildi. iPhone ailesinin son üyesi olan iPhone 13 Mini ise, ilk beşte kendine yer bulamadı.

 

Öte yandan benzer bir çalışmayı sadece Kuzey Amerika özelinde yapan Canalys’in raporları ise daha kapsamlı veriler sunuyor. Bu şirket tarafından paylaşılan rapora göre 2022 yılının ilk çeyreğinde Kuzey Amerika’da en çok satan marka uzak ara Apple oldu.

 

Buna göre tüm akıllı telefonlar içerisinde Apple marka cihazların satış payı %51’i bulurken, ikinci sıraya ise %27’lik payıyla Samsung yerleşti. Tüm bu verilerden anlaşılacağı üzere, bu yıl da bir sürpriz olmayacak ve iPhone 13 yine dünyanın en çok satılan akıllı telefonu olmayı başaracak.

Xiaomi Mi Band 7 fiyatı ortaya çıktı