En çok kullanılan emojiler hangileri?

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 4:10 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 4:10 pm

Duygu ve düşüncelerimizi ifade etmenin en kolay ve sempatik yolu emojiler. Peki mesajlaşma uygulamalarında en çok kullanılan emojiler hangileri? İşte yanıtı.

Günümüzde anlık mesajlaşma uygulamaları, SMS yani kısa mesajların yerini almış durumda. Artık birbirine kısa mesaj atanların sayısı iki eldeki parmak sayısını geçmiyor. Genel olarak insanlar birbirleriyle iletişim kurmak için WhatsApp ve benzeri anlık mesajlaşma uygulamalarını kullanıyorlar.

WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamalarının hayatımıza kattığı emojiler sayesinde sohbetlerimiz çok daha eğlenceli hale geldi.

Zamanla genişleyen emoji kütüphanesi sayesinde her duyguya tercüman ifadeler ortaya çıktı. Öyle ki sadece emojiler ile tüm sorunlarınızı anlık olarak ifade etmeniz mümkün.

1000 TL altı en iyi akıllı telefonlar için tıklayınız

Peki anlık mesajlaşma uygulamalarında en çok kullanılan emojiler hangileri? Genel itibariyle herkesin favori emojisi vardır. Fakat dünya genelinde kullanım ortalamasına baktığımız zaman bazı emojilerin kullanım yüzdesi olarak öne çıktığını görüyoruz.

Genel olarak çok fazla emoji olduğu için en çok kullanılanlar bile yüzde 10’u geçemiyor. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en çok kullanılan emoji simgeleri ile başbaşa bırakalım. (Diğer emojiler için alt kısımdan sayfayı değiştiriniz.)
en çok kullanılan emojiler

Kullanım Oranı: Yüzde 9.9