En çok kullanılan Android sürümü açıklandı

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 5:38 pm

Google tarafından uzun zamandır paylaşılmayan veriler, nihayet oransal olarak duyuruldu ancak en önemli ismin listede yer almaması kafaları karıştırdı.

En çok kullanılan Android sürümü açıklandı. Android işletim sistemi, en büyük rakibi olan iOS’un aksine onlarca farklı akıllı telefon üreticisi tarafından kullanılıyor. Bu durum belli bir açıdan Android için avantaj olarak değerlendirilebilse de, başka noktalarda ise son derece büyük sıkıntılara sebep olabiliyor. Tıpkı kullanılan sürümlerin farklılığı konusunda olduğu gibi.

Şu an için Android’in en yeni sürümü Android 12. Hatta bir sonraki versiyon olması beklenen Android 13’ün çıkmasına da kısa bir zaman kaldı. Bununla birlikte Google’ın açıkladığı üstü kapalı verilerde Android 12’nin ne kadarlık bir pazar payına sahip olduğu belirtilmedi.

 

Şüphesiz Google’ın bu verileri tam ve şeffaf bir şekilde açıklamayı bırakmasının arkasında yatan neden, Android’in her defasında rakibi iOS ile karşılaştırılması ve bu karşılaştırmadan adeta rezil rüsva olarak ayrılması. Çünkü iOS’da en yeni sürümün kullanımı her zaman zirvelerde olurken, Android’de bu durum tam tersi şekilde gerçekleşiyor. Üstelik her ne kadar Google, açık bir şekilde söylemese de, bu seferde durum farklı görünmüyor.

 

En çok kullanılan Android

Amerikalı teknoloji devi tarafından yapılan paylaşıma göre, şu an Android kullanıcılarının %28,3’ünü Android 11 oluşturuyor. Onu %23,9 ile Android 10 takip ederken, üçüncülüğü %16,2 ile Android 9, dördüncülüğü ise %11,6’lık payıyla Android 8 alıyor.

 

Gözleriniz Android 12’yi arıyor olabilir ancak daha önce de söylediğimiz üzere açıklanan verilerde Android 12’nin payı belirtilmemiş. Bununla birlikte diğer tüm işletim sistemi sürümlerinin payı düşüldüğünde geriye kalan yaklaşık %7’lik oranın Android 12’ye ait olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Bu da Android’in en yeni işletim sistemi sürümünün listenin ancak 5. sırasında kendisine yer bulabildiğini gösteriyor.

Meta, çalışanlarına kürtaj hakkında konuşma yasağı koydu!