En çok indirilen uygulamalar hangileri

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2020 Pazar 5:00 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2020 Pazar 4:20 pm

2020’nin ilk yarısını geçtiğimiz günlerde geride bıraktık. Covid-19 salgınıdır, depremdir ve ölümlerdir derken  2020’ye ait veriler de yavaş yavaş belli olmaya başladı. En çok indirilen uygulamalar hangileri.

iOS’in uygulama mağazası App Store ve Android’in uygulama mağazası Play Store’dan 2020’nin ilk yarısında en çok indirilen uygulamalar bugün belli oldu.

Tüm dünyanın panedemi süresince evde kaldığı bu dönemde mobil uygulamalar adeta patlamıştı. Özellikle vakit geçirmek için kullanılan sosyal medya uygulamaları ve görüntülü görüşme uygulamaları yıla damgasını vurmuştu.

En çok indirilen uygulamalar

Sensor Tower’ın verilerine göre App Store ve Play Store üzerinden en çok indirilen uygulama TikTok oluyor. App Store’da ikinci sırada ise bir dönem gizilik sorunları yaşayan ancak güncellemeler ile toplayan Zoom yer alıyor. Play Store’un ikinci sırasında ise WhatsApp bulunuyor.

Her iki platformda da ilk beşe baktığımızda ya sosyal medya ya da görüntülü görüşme uygulamalarının yer aldığını görüyoruz. Pandemi sürecinde insanların eve kapanmalarında bu uygulamaların sükse yapmasında büyük rol oynadığı açıkça ortada. Bakalım tüm dünya normalleşme sürecine geçti. 2020’nin ikinci yarısında bu listede değişiklikler olacak mı?

App Store

  1. TikTok
  2. Zoom
  3. YouTube
  4. Instagram
  5. Facebook
  6. Messenger
  7. WhatsApp Messenger
  8. Netflix
  9. Gmail
  10. DingTalk

Play Store

  1. TikTok
  2. WhatsApp Messenger
  3. Facebook
  4. Zoom
  5. Instagram
  6. Messenger
  7. Likee
  8. SHAREit
  9. Aarogya Setu
  10. Snapchat

PS5 oyun fiyatları belli oldu! Zamlı fiyatlara hazır olun!