En çok indirilen mobil uygulama şirketi bakın kim oldu

Yayın tarihi: 13 Kasım 2020 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 6:13 pm

Sensor Tower tarafından gerçekleştirilen en başarılı mobil uygulama şirketi araştırması ilginç sonuçlarla belli oldu. İşte merak edilen bütün detaylar.

Herkesin yakından takip ettiği en başarılı mobil uygulama şirketi, bu yıl biraz şaşırttı. Sensor Tower tarafından yapılan bir çalışma, Ekim ayında en çok indirilen mobil uygulamayı gösterdi. Listede bu uygulamalar değil de onları geliştiren şirketler yer aldı.

Listede 2020 yılının Ekim ayı örnek alındı. Buna göre mobil uygulama yayıncıları belli bir sıralamaya yerleştirildi. Listedeki ilk 5 genellikle büyük şirketlerden oluşuyordu.

Google tarafından üretilen uygulamalar, en çok karşımıza çıkanlar oldu. Listede, ağırlıklı olarak sosyal medya şirketleri ve Google gibi platformlar yer aldı. Böylece birçok kullanıcının hangi tarafa yöneldiği ortaya çıkmış oldu.

en başarılı mobil uygulama şirketi

Yapılan çalışmalarda, genel olarak Facebook şirketinin fazlaca tercih edildiğini görüyoruz. Aslına bakacak olursanız App Store ve Google play birbirinden farklı. Mesela Apple şirketinin uygulama mağazası olan App Store içerisinde Tencent liderliğini görmek mümkün. Ancak yine aynı listede Google Play Store indirmelerine bakıldığında Facebook ilk sırada yer alıyor.

Ortaya çıkan bu farklılık bizlere Android ve iOS kullanıcılarının birbiriyle aynı olmadığını veya Çin faktörünü gösteriyor. Her iki durumda da avantaj Facebook’tan yana diyebiliriz. Çünkü şirket Apple mağazasında da en çok indirilen 3. uygulama olmayı başardı.

Son zamanların en çok oynanan oyunları içerisinde yer alan Among Us ise kendisine geniş çapta yer bulabilenler arasında. WhatsApp, Instagram ve Messenger gibi uygulamalar çok fazla indirildiği için Facebook genellikle Google’ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Sizce bu listede daha başka hangi şirketler ve uygulamalar olmalıydı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.