En çok ilan verilen otomobiller hangileri oldu

Yayın tarihi: 13 Nisan 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 11 Nisan 2021 Pazar 7:50 pm

Bazı platformlar ve aracı kurumlar ikinci el araçlar ucuzluyor açıklamaları yapıyor. Peki gerçekten de ikinci el otomobil fiyatlarında düşüş var mı?

İkinci el araçlar ucuzluyor haberleri son dönemlerde daha fazla artış gösterdi. Otomobil fiyatlarının adeta arşa çıkması ile birlikte bu haberlerin de arttığı görülüyor. Özellikle de son dönemlerde birçok kişi ikinci el arabalarda böyle bir düşüşün olmadığını söylüyor.

Fiyatlarda azalma ile ilgili haberler Sahibinden.com üzerinden yayınlanmıştı. Bu web sitesine göre otomobil fiyatlarındaki düşüş 2020 yılının Aralık ayında başlayarak önemli bir başarı elde etti. Fiyatlardaki bu düşüş yaklaşık olarak yüzde 4 civarında. 2021 yılının ilk çeyreği boyunca düşüşlerin devam ettiğini söyleyebiliriz.

En çok ilan verilen otomobil markalarına bakıldığında Renault Clio ilk sırada yer alıyor. Türkiye’de oldukça yaygın bir şekilde kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu nedenle böylesine yüksek bir ilan rakamına sahip olması son derece normal.

otomobil

En fazla tercih edilen Arazi/SUV&Pick-up markası Nissan oldu. İşin açıkçası bu sonuçlar pek şaşırtmadı. Ayrıca Beyaz, gri ve gümüş gibi renkler en fazla tercih edilen otomobil renkleri içerisinde yer alıyor. Araçların fiyat aralıkları ise genellikle 50 bin ila 300 bin arasında. Bu fiyatlardan daha yüksek olanlar pek tercih edilmiyor.

Üst segment akıllı telefonlar ucuzlayacak mı: Uzmanından açıklamalar

Türkiye’de en fazla rağbet gören otomobil markaları ise sırasıyla Renault, Volkswagen, BMW ve Mercedes olarak kayıtlara geçti. Peki sizce gerçekten de ikinci el araçlarda yüzde 4 düşüş yaşandı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.