En çok hafif ticari araç satışı yapan markalar

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2019 Perşembe 10:19 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2019 Perşembe 10:19 am

ODD merakla beklenen Temmuz ayı verilerini açıkladı. Sona eren ÖTV indirimi ile birlikte satışlar dibi gördü. İşte Temmuz’da en çok hafif ticari araç satan markalar.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında döviz kurlarında yaşanan artış neticesinde, otomotiv sektöründeki fiyatlar da yükselmişti. Yükselen fiyatların yanına bir de artan faizler eklenince sıfır araç almak hayli zorlaşmıştı.

Düşen satışlar neticesinde harekete geçen hükümet, ÖTV oranında hatırı sayılır bir indirime gitmişti. Bu indirim kampanyası önce Mart sonuna, ardından da Haziran sonuna kadar uzatılmıştı. Genel beklenti kampanyanın bir 3 ay daha uzatılacağı yönündeydi. Fakat Temmuz itibariyle sıfır araçlardaki ÖTV desteği sona erdi.

Hal böyle olunca Temmuz ayındaki sıfır araç satışları da düştü. Bu düşüşten en çok etkilenen sektör ise hafif ticari araçlar oldu. Zaten hafif ticari araçlarda geçtiğimiz yıldan bu yana önlenemeyen bir düşüş mevcuttu. Nitekim ÖTV desteğinin ortadan kalkmasıyla hafif ticari kanadındaki satışlar iyiden iyiye geriledi.

Uzun bir süredir hafif ticari araç pazarının lideri olan Ford, Temmuz ayını da zirvede kapatırken satış rakamlarda önemli bir düşüş yaşandı.

 

FORD

Yerli: 684
İthal: 14
Toplam: 698