‘En büyük payeyi sonsuza kadar kıvançla taşıyacağz’

Yayın tarihi: 14 Mart 2020 Cumartesi 4:02 pm - Güncelleme: 16 Mart 2020 Pazartesi 4:26 pm

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 15 Mart 1923’te Adana’ya gelişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Zeydan Karalar, mesajında şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Adana’mıza Kurtuluş Savaşı’ndan önce, sonra ve Cumhuriyetin kurulmasının ardından muhtelif defalar gelerek bizleri onurlandırmıştır. Kurtuluş Savaşı’ndan önce geldiği Adana’da, Adanalılardan aldığı ilham ve güçle Kurtuluş Savaşı’na başladığını açıkça ifade ettiği, ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ mesajı, Adanalılar olarak bizlere bahşettiği ve sonsuza kadar çok büyük bir kıvançla taşıyacağımız en yüksek payedir.
Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, büyük milletimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz bizlere; bir imparatorluğun küllerinden bağımsız bir vatan armağan etmiş, çağdaş ve güçlü bir ülkede yaşamamız için izlememiz gereken yolu aydınlatmışlardır.
Cumhuriyeti korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarının sonsuza kadar savunucusu olmak, Adanalılar olarak en önemli görevimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağız ve Türkiye Cumhuriyetinin, onun gösterdiği yoldan ve çizgiden sapmaması için taşıdığımız inanç ve şevkin azalmasına asla izin vermeyeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, özlem ve saygıyla anıyoruz.”