Emre Yıldır davasının altıncı duruşması görülecek

Yayın tarihi: 2 Kasım 2020 Pazartesi 12:00 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2020 Pazartesi 12:00 pm

Tekirdağ’da yaşayan Vedat Tarhan’ın sistematik cinsel istismarına maruz kalan ve intihar eden Emre Yıldır davasının bugün 6’ncı duruşması görülecek.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, yaşamını yitiren Emre Yıldır’a çocukluğundan itibaren cinsel istismarda bulunduğu belirtilen Vedat Tarhan’ın, tutuklu yargılandığı davanın 6’ncı duruşması bugün görülecek. Dava saat 9.30’da Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek. Tarhan’ın istismarda bulunduğunu kabul ettiği ses kaydının mahkemede bu duruşmada dinlenmesi bekleniyor.

Sanık daha önceki duruşmalarda kamuoyu ve basın tarafından davanın takip edilmesinden rahatsız olmuştu. Karar duruşması olması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlamasıyla Emre’ye 9 yıl boyunca sistematik bir biçimde istismarda bulunan Vedat Tarhan, Emre Yıldır’ın intiharından 2 gün sonra yani 1 Mayıs 2019’da tutuklandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Vedat Tarhan ilk duruşmada 8 Ağustos 2019’da tahliye edildi.

Tahliyeden 9 gün sonra Edirne Cumhuriyet Savcısı mahkemeye tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talebiyle yazı gönderdi ve 2 gün sonra yakalama kararı çıkarılarak aynı gün Çanakkale’de kaçmaya çalışırken Vedat Tarhan tutuklandı. Bugün karar duruşması olması bekleniyor.