Emre Saltık vefatının 5’inci yılında kabri başında anıldı

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 11:47 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:33 pm

Türk halk müziği sanatçısı Emre Saltık vefatının 5’inci yıldönümünde Büyükçekmece ilçesi Güzelce Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

11 Mart 2017 tarihinde genç yaşta aramızdan Saltık’ın eşi Firaz Saltık, oğulları Mert ve Baran Saltık ile yakınlarının hazır bulunduğu anma törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de katıldı.

Türk Halk Müziği sanatçısı ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi iken 5 yıl önce vefat eden Emre Saltık’ın 1Sazı ve sözüyle Türkiye için önemli bir değer olduğuna vurgu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Emre Saltık dostumuzu, büyük halk ozanı, halk sanatçısı değerli kardeşimi kaybetmenin 5’inci kez üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

“Çok değerli dostumdu, kardeşimdi”

Saltık’ın kabri başında okunan duaların ardından bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Emre Saltık dostumuzu, büyük halk ozanı, halk sanatçısı değerli kardeşimi kaybetmenin 5’inci kez üzüntüsünü yaşıyoruz. Çünkü aramızdan ayrılalı 5 yıl oldu. Bugün hava şartlarına rağmen aile ile beraber, dostlarımızla beraber Büyükçekmece’nin güzel bir yerinde onun kabri başındayız. Selamlaştık, konuştuk, dertleştik, duamızı yaptık. İnanıyorum ki o öbür tarafta hak ettiği yerdedir. Sadece ders almak lazım. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkes ömrünü doldurup bu dünyadan öbür dünyaya göç edecektir. Bu süreç içerisinde Emre Saltık gibi arkasından güzel sözler söyleterek bu dünyayı terk etmek çok önemli. Çok değerli bir dostumdu. Çok değerli bir kardeşimdi. Yurt içinde, yurt dışında gittiğimiz her mekanda özellikle yurt dışlındaki temsil kabiliyeti söylemleri verdiği mesajlarla, sazıyla sözüyle bu ülke için çok önemliydi. Mekanı cennet olsun. Aileye tekrar başsağlığı diliyorum.”

“Bizim için büyük bir örnek”

Emre Saltık’ın oğlu Mert Saltık ise şunları söyledi: “Babam Emre Saltık’ın Hakka yürüyüşün 5 yılında yine burada toplandık. Sağolsun Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün her zaman yanımızda oldu. Burada toplandık, duamızı ettik babamız için. Bizim için büyük bir örnek. Bizde babamızın yolunda kardeşimler beraber, annemle beraber, eşimle beraber ailece babamın izinden yürümek için elimizden geleni yapıyoruz. Hava şartlarından dolayı bir çok mesaj aldık, bugün gelemeyenlere de, gelenlere de sayın başkanımıza da çok çok teşekkür ediyorum.”