Emre Kongar, hapisteki öğrencileri ele aldı: Adalet istemek suç oldu!

Yayın tarihi: 15 Ocak 2019 Salı 8:35 am - Güncelleme: 15 Ocak 2019 Salı 8:35 am

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Tele1 televizyonu yorumcusu Prof. Dr. Emre Kongar, hapisteki öğrencileri köşesine taşıdı ve “Türkiye’de “Adalet istemek” de artık neredeyse suç oldu” dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Tele1 televizyonu yorumcusu Prof. Dr. Emre Kongar, Cumhuriyet’teki köşesinde “Hapisteki öğrenciler” başlıklı yazısında “Türkiye’de “Adalet istemek” de artık neredeyse suç oldu” diyerek “Yaşasın hukuk devleti, yaşasın adalet” vurgusu yaptı.

Kongar, Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 5 Ocak 2018 tarihinde tutuklanan İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencisi ve Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş’a da yazısında yer vererek bugün görülecek 5. duruşma öncesi “Bugün hapisteki öğrencilerden, bir yıldır tutuklu yargılanan Berkay Ustabaş’ın duruşması var; konuyu merak edenler www.kongar.org adresinde bu hafta yazdığım “Güncel” yazıma bakabilirler.  Elbette onun için de Adalet istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER: Berkin Elvan’ın cenazesine katıldı, bir yıldır tutuklu: ’15 Ocak’ta Çağlayan Adliyesi’ndeyiz’

“Atasözlerimizden birini anımsayalım: 
“İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı.” 
Ve onu bu konuya uyarlayalım:
“Kendisi için ve kendisi gibi olanlar 
için Adalet istemek, her kişinin kârı… 
Herkes için, düşmanı için bile adalet istemek, er kişinin kârı!” (A harfi ince okunur: kâğıt kelimesindeki gibi. Lütfen bu sözümü bir kenara not edin; “Demokrasi” ve “Hukuk Devleti” tartışmalarınızda kullanırsınız.)” diyen Kongar’ın ilgili yazısının devamı için tıklayın…

USTABAŞ’IN DURUŞMASI BUGÜN GÖRÜLECEK

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz yıl 5 Ocak’ta tutuklanan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş, bugün görülecek 5. duruşması 12:30’da Çağlayan Adliyesi’nde başlayacak.