Emre Kongar: ‘Adalet Yürüyüşü’nün yapılmasının en önemli nedeni…

Yayın tarihi: 15 Haziran 2021 Salı 4:08 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2021 Salı 4:08 pm

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, Prof. Dr. Emre Kongar oldu. Programda, ‘Adalet Yürüyüşü’nün önemi konuşuldu. Kongar, “CHP’den beklenen bir enerjinin ifadesi bu yürüyüştü” dedi.

Kongar, toplumun sarsılan değerlerine karşı böyle bir yürüyüşün yapılmasının doğru olduğunu ancak devamının gelmesi gerektiğini ifade etti. Yürüyüşten sonra kötüye giden yargı sistemi hakkında da konuşan Kongar, davet üzerine yürüyüşe katıldığını açıkladı. Yürüyüşün büyük bir ümit olduğunu ve Maltepe’de gerçekleşen mitingine de büyük coşkuyla katıldığını belirtti.

Kongar sözlerine şöyle devam etti:

“Bu adalet yürüyüşü arkasında yatan sebeplerle tarihte yer alacak… Çok başarılıydı ve Kıloçdaroğlu bu yürüyüşe tek başına karar verdi. 18 Dakika’daki eş sunucum Sevgili Merdan Yanardağ ile İzmit civarında Kılıçdaroğlu ile program yaptık. Enis Berberoğlu’nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuş. Gönül isterdi ki, bu yürüyüş devam etsin. Sonuçlarına bakıldığında maalesef zıtlıkların egemen olduğunu görüyoruz. 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğinden sonra yapılan bir hareketti. Dolayısıyla bu yürüyüşü izleyen toplumsal değişim hareketleri demokrasinin daha çok yozlaşmasına tanık oldu. Bu adalet yürüyüşü muhalefetin ve tüm toplumun 16 Nisan’a bir tepkisi oldu” dedi.

Toplumda büyük bir destek görmesinin sebebi olarak, iktidarın parlamenter demokrasiyi yerle bir etmesinden ötürü olduğunu belirtti.