Emre Karayel’in, “Oksimoron Erkek Aklı” oyunu beğeni topladı

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 7:01 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 7:05 pm

Oyuncu Emre Karayel’in, Ataşehir WaterGarden’da yer alan Duru Tiyatrodaki oyunu izleyicilerin büyük beğeni ile karşılandı. Salonun neredeyse tamamının dolu olduğu oyunda, izleyiciler yer yer güldü yer yer ise interaktif bir şekilde oyuna dahil oldu.

Emre Karayel’in, Oyunda canlandırdığı Semih isimli karakterin kız arkadaşıyla yaşadığı krizi ele alıyor. Bu esprili tek kişilik gösteri, akıllarda kalacak hoş bir final ile de son buluyor.

Oksimoron anlayışının “Erkek Aklı” üzerinden ele alındığı bu gösteride, erkek ve kadın ilişkilerini çok iyi bir gözlem ile anlatıldığı ve hatta yer yer sorgulandığını deneyimliyoruz.

“Birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavram bir araya geldiğinde, bu iki karşıt anlam bazen birbirini götürmek yerine yepyeni bir anlam doğurur. İşte oluşan bu yeni ifadeye ‘Oksimoron’ denir.

Her şeyin ancak zıddıyla var olduğu evrensel düzende, varoluşunu bizzat kendi zıddına borçlu olan bu iki genetik mucize, varlıklarının sürekliliği için tek bir şeye ihtiyaç duyarlar: Dengeye…

Peki o dengeyi bulabilmek o kadar kolay mıdır? Semih’in beyninin içindeki kadın-erkek mücadelesinde o dengeyi ararken, kendinizi bulacaksınız.”

Açıklamasının yer aldığı etkinlik, 20 Şubat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 21 Şubatta 20.30’da ise Trump sahne’de olacak. Gösteri, Mart ayında ise KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesinde 02 Mart 20.30’da izleyicisiyle buluşacak.

Usta oyunculuk ve taklit performansıyla izleyicilere keyifli anlar yaşatan Emre Karayel, oyunun sonunda ayakta alkışlandı.

Kaynak: TELE1