Emre Belözoğlu’ndan Abdurrahim Albayrak’a: ‘Sana ne benim futbolcumdan’

Yayın tarihi: 12 Şubat 2021 Cuma 12:09 am - Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma 12:24 am

Fenerbahçe Futbol Takımı Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın İrfan Can Kahveci açıklamasına, “Sana ne benim futbolcumdan” diyerek tepki gösterdi. Belözoğlu, Erol Bulut hakkında ise “Hocamıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Futbol Takımı Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ile ilgili açıklamasına, “Sana ne benim futbolcumdan” diyerek tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli takımı takip eden basın mensuplarıyla Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde sohbet toplantısında bir araya gelen Belözoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Son 2 resmi maçında Galatasaray’a ve Medipol Başakşehir’e mağlup olan sarı-lacivertli futbol takımıyla ilgili değerlendirmede bulunan Emre Belözoğlu, “Oyundan bağımsız olarak Fenerbahçe, bugün puan olarak ligin tepesinde zirveyi paylaşıyor. Fenerbahçe daha çok topa hükmeden, oyunu daha önde oynamaya çalışan bir takım olma hedefindedir. Hocamız da sergilenen futboldan rahatsız. Hocamız, beklentilerden ve hedeflerimizden dem vurarak devamlı oyuncuları motive etmeye çalışıyor. Çok iyi bir kadromuz var. Herkesin hazır hale gelmesiyle daha iyi olacağız” diye konuştu.

“HOCAMIZA İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

Üst üste yaşanan mağlubiyetlerin ardından özellikle sosyal medyada teknik direktör Erol Bulut’a yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Her şeyin yolunda gitmesi için ciddi bir mücadele veriyoruz. Kritik süreçlerde hakkaniyetli bir şekilde sabırlı hareket etmeliyiz. Fenerbahçe önde oynar ve basar. Mevcut oyundan en başta hocamız rahatsız ve tamamen bu yönde bir sistem için çalışıyor. Hocamız bunun çaresini biliyor. Biz de hocamıza inanıyor ve güveniyoruz. Bu haftadan itibaren oyun anlamında camianın beklentisini karşılayacak şekilde ilerleyeceğimize inanıyor ve takımımıza güveniyoruz. Biz Fenerbahçe’nin hedefleri için çıktığımız bu yolda kimseyi yarı yolda, korumasız ve yalnız bırakmayacağız. Oyuncularımızın ve hocamızın arkasında duracağız. Biz takımımızı korumak adına, kulübümüz için dışarıda zaten mücadelemizi veriyoruz. Hocamıza ağır eleştiriler yapılıyor ama bizi en çok üzen Fenerbahçelilerin yaptığı eleştiriler olur, bizi onlar kırar.”

Bu süreçte sarı-lacivertli taraftarların vereceği desteğin önemine dikkati çeken Emre Belözoğlu, “Taraftarlarımız yanımızda olmazsa, bu takımı koruyup sahiplenmezse, onlar bize destek olmazsa, bu bizi çok üzer ve yıpratır. Biz hocamızın ve oyuncularımızın değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Oyuncularımıza taraftarımız da inanıyor ve güveniyor. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Tüm mücadelemiz bunun için ve bir an olsun bundan vazgeçmemiz ve geri durmamız mümkün değil” dedi.

“ALAMADIĞIN FUTBOLCUYU KONUŞMAYACAKSIN”

Emre Belözoğlu, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Albayrak’ın, transfer sürecinde bu oyuncunun kendilerini istediği yönündeki açıklamasına yanıt veren Belözoğlu, “Sana ne benim futbolcumdan! Başkasıyla sözleşmesi olan oyuncuyla ilgili konuşmak yöneticilik değil. Bu sadece bizim rahatsızlığımız değil, genel anlamda Türkiye’deki diğer bütün takımların da rahatsızlığı. Başka bir takımın oyuncusunun ismini bu kadar rahat şekilde telaffuz edemezsiniz. Fenerbahçeli futbolcunun ismini hiç edemezsiniz. Rakip takımın bir oyuncusunu etik kurallar çerçevesinde beğendiğine dair bir açıklama yapmakta sakınca yok ama sen alamadığın futbolcuyu konuşmayacaksın” değerlendirmesinde bulundu.

“İHTİYACIMIZ OLAN OYUNCUYU ALIYORUZ”

Fenerbahçe’nin başka takımların futbolcularıyla ilgili konuşmadığını belirten Belözoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz susuyoruz, konuşmuyoruz, ortam gerilmesin istiyoruz ama benim sözleşmeli oyuncum hakkında hiç kimse böyle konuşamaz. Böyle futbol yöneticiliği olmaz. Biz hiç kimseyle de yarışmıyoruz transferde. Fenerbahçe olarak ihtiyacımız olan oyuncuyu alıyoruz. Başkanımızın büyük özverisi sayesinde bunu yapıyoruz. Bizim için önemli olan, bu takımın sezon sonunda şampiyonluğudur. Fenerbahçe’nin vizyonu doğrultusunda orta ve uzun vadeli planlarla hedeflerimizi gerçekleştirmek için geldik. Sözleşmeli oyuncu hakkında konuşmak doğru ve etik değil. Biz imza atmışız, ‘Bizi istiyor’ diye açıklama yapıyorsun. Buradan görüyoruz ki hala kabul edememişler bazı şeyleri. Nereden biliyorsun oyuncunun seni istediğini? İrfan Can Kahveci’nin Medipol Başakşehir’e gelmesi sürecinde de biz vardık. Başkanımız Ali Koç bu gibi süreçlerde her zaman üslubumuzu korumamızı istiyor. Ancak hiç kimse başka bir takımın oyuncusu hakkında bu kadar rahat konuşamaz.”