Emre Belözoğlu’na tuvalet fırçası tutuldu! Türkiye’den İzlanda’ya ‘Nota’

Yayın tarihi: 10 Haziran 2019 Pazartesi 10:26 am - Güncelleme: 10 Haziran 2019 Pazartesi 11:25 am

İzlandalı yetkililerinin A milli futbolcularımızı havaalanında saatlerce bekletmesinin ardından bir İzlandalı şahıs Emre Belözoğlu’na tuvalet fırçası tuttu. Gelen tepkilerin ardından İzlandalı muhabirlerden açıklamalar geldi

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu dördüncü maçında salı günü deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak Türkiye A Milli Futbol Takımı, hava alanında saatlerce bekletildi. Daha sonra konu hakkında açıklama yapan Emre Belözoğlu’na bir İzlandalı tarafından (mikrofonmuş gibi) tuvalet fırçası tutuldu.

Türk Milli Futbol Takımı’na yapılan saygısızlık sonrası İzlanda’dan ilk açıklama geldi!

Olay sosyal medyada büyük bir tepkiye neden olurken, Türk kullanıcılar İzlandalı gazetecilere Twitter üzerinden tepki göstermeye başladı. Bunun üzerine birçok İzlandalı spor muhabiri art arda fırça tutan kişinin kendileri olmadığını söyleyen açıklamalarda bulundu.

Bir gazeteci, fırça tutan kişinin İzlanda medyasından olmadığını ifade ederken, bir diğer muhabir hareketi yapan kişiyi ‘idiot’ olarak tanımladı. Muhabirler açıklamalarında Türk Milli takımına büyük bir saygı duyduklarının altını çizdi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzlanda’ya A Milli Takım için yapılan pasaport uygulaması nedeniyle tepki gösterdi. Çavuşoğlu gerekli adımları atacaklarını açıkladı. Dışişlerinden yapılan son açıklamada ise İzlanda’ya konu ile ilgili olarak nota verileceği belirtildi.