Emre Belözoğlu: Seçil Erzan’la bir kez yüz yüze görüştüm

Yayın tarihi: 1 Ocak 2024 Pazartesi 9:22 pm - Güncelleme: 1 Ocak 2024 Pazartesi 9:22 pm

Bankacı Seçil Erzan‘ın fon adı altında dolandırdığı isimler arasında adı geçen Emre Belözoğlu, “Seçil Erzan’la bir kez yüz yüze görüştüm. Yatırım yapmadan tanımıyordum.” dedi.

Türkiye’nin gündemine oturan “yüksek karlı gizli fon” adıyla bilinen dolandırıcılık davası müştekilerinden Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Seçil Erzan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Futbol Plus Youtube kanalına konuşan Belözoğlu, “Bir bankacılık işlemi olduğunu ve yatırım yaptığımı düşündüm. Bunun dışında olduğunu anlayınca mahkemeye gittik. Elimize geçen kağıtların, dekontların karşılığının bankada olmadığını öğrendiğimiz anda şikayetimizi yaptık. Bize vaat edilen tarih gelmemişti bile. Banka müdürü ve yardımcısının imzalarının olduğu belgeler var. Hukuksal süreçler ilerliyor. Seçil Erzan’la bir kez yüz yüze görüştüm. Yatırım yapmadan tanımıyordum. Toplamda 1 aylık süreç var” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Volkan Bahçekapılı’nın da aralarında bulunduğu futbol dünyasının 18 ünlü ismini milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan’ın, ünlü teknik adam Fatih Terim’in adını kullanarak milyonlarca dolar dolandırıcılık yaptığı iddia edilmişti.

Sanık Erzan’ın “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istendi. Sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Kasım 2023’te 4’ü tutuklu 7 sanık hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024’e erteledi.

Futbolda fon dolandırıcılığı: Podolski Seçil Erzan’dan son anda kurtulmuş

Kaynak: TELE1