Emniyet’ten Hanefi Avcı-Sabri Uzun açıklaması

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 10:27 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 10:28 pm

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), hakları iade edilen eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı‘nın mesleğe döndürülmelerine yönelik herhangi bir işlemin söz konusu olmadığını açıkladı.

Rütbeleri sökülen, silahlarına el konulan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait binalara girişleri yasaklanan eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı’nın başvurusu idari yargı tarafından kabul edildi. Karar, İçişleri Bakanlığı’na tebliğ edildi. Tebliğin ardından bakanlık yargı kararını işleme koydu ve Uzun ile Avcı’nın rütbeleri, beylik silahları ve Emniyet’e ait binalara giriş hakları geri verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü de konuya dair bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Hanefi Avcı hakkında 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre gerçekleştirilen rütbelerinin alınmasına yönelik idari işlem ile ilgili Ankara 6. İdare Mahkemesince 10 Nisan 2023’te “yürütmeyi durdurma”, Sabri Uzun hakkında 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre gerçekleştirilen rütbelerinin alınmasına yönelik idari işlem ile ilgili Ankara 10. İdare Mahkemesince 10 Mayıs 2023’te “dava konusu işlemin iptali” kararının verildiği belirtildi.

EGM’nin açıklamasında, “Yaş haddinden emekli olan Avcı ve Uzun’un mesleğe döndürülmelerine yönelik herhangi bir işlem söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.

Eski Emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı’nın hakları iade edildi