Emniyet’ten Erdoğan’ın korumasının intiharıyla ilgili ilk açıklama

Yayın tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 10:23 am - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 10:23 am

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli bir polisin intihar ettiğinin ortaya çıkmasından bir gün sonra Emniyet’ten açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nde görevli polis memuru M.A.B.’nin yaşamına son verdiği bilgisinin kamuoyuna yansımasından saatler sonra Emniyet’ten ilk bilgi verildi. Emniyetin verdiği bilgide polis M.A.B.’nin mobbing gördüğüne ilişkin iddialarına değinilmezken, “maddi sıkıntılarının bulunduğu ve psikolojisinin iyi olmadığı” savunuldu.

Erdoğan’ın koruma polisi canına kıydı

Yeniçağ’da yer alan habere göre Emniyet, M.A.B.’in intiharı üzerine çalışma başlattı. Olaya dair Emniyet’ten verilen bilgide şu ifadeler kullanıldı:

“Yapılan çalışmada; M.A.B.’nin olay yeri adreste yaklaşık olarak 4 aydır yalnız ikamet ettiği, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda Polis Memuru olarak görev yaptığı, M.A.B.’nin annesinin MS hastası olduğu, maddi sıkıntılarının bulunduğu ve psikolojisinin iyi olmadığı, bugün sabah göreve gelmemesi ve telefonunun kapalı olması üzerine, gece görevinden çıkan ve aynı mahalleden ikamet eden bilgi sahibi iş arkadaşı E. Y., F.K. ve Y.K.’nin ikamete geldikleri, kapıyı çalmasına rağmen açan olması üzerine çilingir marifetiyle içeri girdiklerinde, M.A.B.’nin salonda bulanan kanepeye diz üstü dayanmış vaziyette EKS olarak görmeleri üzerine 112 ye bilgi verdikleri, gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde EKS olduğunun anlaşıldığı, kanepe üstünde M.A.B.’nin yüzünün altında tabancanın olduğu görülmüş, ikamet içerisinde yapılan incelemede, kareli kağıt üzerine mavi tükenmez kalemle yazılmış, (…) bir sahifelik intihar notu bulunmuştur.”

Bu açıklama, söz konusu intihar olayının üzerinden 1 gün geçmesi ardından yapıldı. Dün BirGün’ün Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’na ilettiği açıklama taleplerine yanıt verilmemişti.

Olaya dair Yeniçağ’a iletilen bu bilgi notunun haricinde hala hiçbir resmi açıklama bulunmuyor.

NE OLMUŞTU?

Önceki gün sabah saatlerinde iş arkadaşları, M.A.B.’nin sabah göreve gelmemesi ve telefonunun kapalı olması üzerine kaldığı eve gitti. Polisler, kapının açılmaması üzerine çilingir yardımıyla eve girince polis memurunun cansız bedeniyle karşılaştı.

Evinde yaklaşık 4 aydır yalnız oturan koruma polisinin yanında silahla bulunduğu aktarılırken, M.A.B.’nin bir de mektup bıraktığı anlaşıldı.

İntihar eden polis memuru M.A.B.’nin ardından bıraktığı mektupta şu ifadeler yer alıyor: “Personelini aşağılamak, tehdit etmek, meslekten etmek, küçük düşürmek, yalancı konumuna koymak en iyi yaptığınız iş olsa gerek. Her insanın bir gururu vardır ve ben o lafları kaldıramadım. Evet C.B. ve A.Ö. bina tesis ve kapılar size ait. Keşke yukarıda yazdıklarım yerine biraz da personele iyi davranıp hal hatır sormayı onları anlamayı deneseydiniz. Cenazeme M. Y. komiserim hariç hiçbir rütbenin gelmesini istemiyorum.”

Olayın ortaya çıkması ardından CHP Milletvekili Murat Bakan, konuyu Meclis gündemine taşıdı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.