Emniyet’ten açıklama: İmamoğlu’nun aile mezarlığına gamalı haçı çocuklar çizmiş

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2022 Perşembe 7:09 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 7:17 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’daki aile mezarlığının duvarlarına ve yola sprey boyayla Nazi sembolü gamalı haç çizildi. Trabzon Emniyeti ‘sembollerin iki çocuk tarafından çizildiğini’ açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon Akçaabat’taki aile mezarlığının duvarına ve yola 17 Temmuz’da gamalı haç çizilmişti.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili 3 gün sonra açıklama yaptı, söz konusu sembollerin 2009 ve 2007 doğumlu iki çocuk tarafından çizildiğini kaydederek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Paylaşımlar üzerine başlatılan çalışmalarda bir ortaokulun duvarlarına da çeşitli yazılarla birlikte benzer sembollerin çizildiğinin tespit edildiği aktarılan açıklamada şöyle denildi: “Olayı aydınlatmaya yönelik çalışmalarda, söz konusu sembolleri çizdikleri de tespit edilen suça sürüklenen çocuk 2009 doğumlu M.T.B. ile 2007 doğumlu S.Ü. adres tespitleri sonucu yakalanmıştır. Yaşları küçük çocuklar, mezarlık, reklam tabelaları, işaret levhaları ve ortaokul duvarlarına, internetteki oyunlardan gördükleri ve şekil itibarıyla da beğendikleri, anlamını bilmedikleri sembolleri spreyle yaptıklarını ve yazı yazdıklarını beyan etmişlerdir. Konuya ilişkin süreç, adli makamların talimatlarına istinaden takip edilmektedir.”

İmamoğlu’nun aile mezarlığında gamalı haç provokasyonu