Emniyette ‘Şark hizmeti’ huzursuzluğu

Yayın tarihi: 24 Şubat 2021 Çarşamba 11:40 am - Güncelleme: 24 Şubat 2021 Çarşamba 11:44 am

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Emniyet Teşkilatı’nda tayin ve emeklilik krizi yaşandığına dikkat çekerek, 30 bine yakın mağdur polisin olduğunu dile getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. CHP’li Aydın, “Henüz şark hizmetine gitmemiş yeni personel bulunurken, birinci şark hizmetini yerine getiren ve deneyim, güven sağlayan personel ileri yaşlara ulaşmalarına rağmen ikinci hizmete zorlanmaktadır” dedi.

Bakan Soylu’ya “Emniyette 30 bine yakın personelin tasfiye edileceği yerine iktidar partisinden ya da cemaatlerden yeni personel alımı yapılacağı iddiası doğru mudur?” diye soran Aydın’ın verdiği soru önergesi şöyle:

“30 BİN POLİS MAĞDUR”

“Son günlerde Emniyet Teşkilatı’nda tayin ve emeklilik krizi yaşanmakta, çok sayıda emniyet mensubu süreci endişeyle beklemektedir. Henüz şark hizmetine gitmemiş yeni personel bulunurken, birinci şark hizmetini yerine getiren ve deneyim ve güven sağlayan personel ileri yaşlara ulaşmalarına rağmen ikinci hizmete zorlanmaktadır. Aksi takdirde söz konusu personelin emekliliğe zorlandıkları iddia edilmektedir. Söz konusu uygulamadan etkilenen polisler ise 48 ila 52 yaş aralığında bulunmaktadır. Sayı olarak da 30 bine yakın mağdur polisin bulunduğu ifade edilmektedir.

“TASFİYE EDİLENLERİN YERİNE AKP’DEN VE CEMAATLERDEN ALIM İDDİASI”

Bu bağlamda;

1. Henüz birinci şark hizmeti yapmayan polisler varken, neden orta yaş ve üzeri emniyet çalışanları bulundukları ilden çok daha uzaktaki illere gönderilmek istenmektedir?

2. Söz konusu uygulama emniyet çalışanları arasında haksızlığa yol açmayacak mıdır?

3. Buradaki amaç 48 ile 52 yaş arasındaki emniyet çalışanların emekliliğe zorlanması mıdır?

4. Emniyette 30 bine yakın personel tasfiye edileceği yerine iktidar partisinden ya da cemaatlerden yeni personel alımı mı yapılacağı iddiası doğru mudur?”