Emniyet İtalyan uyuşturucu baronunun Türkiye’de yakalandığını doğruladı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 11:29 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 12:22 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği uyuşturucu baronları hakkında operasyonlar devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, İtalyan uyuşturucu baronu Luciano Camporesi’nin Antalya’da yakalandığını doğruladı.

BBC Türkçe, dün (15 kasım) dış basında İtalyan uyuşturucu baronu Luciano Camporesi’nin Antalya’da yakalandığına dair haberleri aktardı. Camporesi’nin yakalandığı iddiasına Emniyet’ten doğrulama geldi.

AA’nın aktardığına göre; Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Interpol tarafından aranan İtalyan suç örgütü yöneticisinin Antalya’da gözaltına alınması hakkında açıklama yapıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: İşte ispatladım, onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin

Açıklamaya göre, Türk makamlarınca kırmızı bültenle aranan bir kişinin İtalya’da yerinin tespit edilmesi, yakalanması ve Türkiye’ye iade edilmek üzere tutuklanması sonrasında, İtalya’da faaliyet gösteren “Ndrangheta” suç örgütünde yönetici konumunda bulunan ve “Uluslararası Uyuşturucu Ticareti” suçundan kırmızı bültenle aranan Luciano Camporesi’nin Türkiye’de bulunabileceğine dair 26 Ekim 2022’de İtalya İnterpolünden bilgi alındı.

Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar

“ORJİNAL FRANSIZ PASAPORTUYLA GİRDİ”

İstihbarat Başkanlığı, İnterpol Daire Başkanlığı ve Antalya Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde Camporesi’nin, farklı bir isim üzerine düzenlenmiş orijinal Fransız pasaportuyla Türkiye’ye girdiği tespit edildi.

“GİRİŞ YAPTIĞI TARİHTE KIRMIZI BÜLTEN YOK”

Yapılan incelemelerde, suç örgütü yöneticisinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihte hakkında herhangi bir kırmızı bülten bulunmadığı anlaşıldı.

Camporesi, 12 Kasım’da yapılan operasyonda Antalya’nın Kepez ilçesinde yakalanarak, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Açıklamada, “Söz konusu şahısla ilgili olarak İtalya İnterpolü ile irtibata geçilmiş olup süreç hassasiyetle takip edilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ekim’de sosyal medya hesabından bir video yayımladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ağır bir uyuşturucu salgını olduğunu söyledi. İktidarın cari açığı kara para ile kapatmaya çalıştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Sonuç; dünyanın her köşesinden ne kadar uyuşturucu baronu, uyuşturucu çetesi varsa, paralarıyla birlikte yerleştiler” dedi.

SOYLU: İSPAT ETMEZSEN NAMERTSİN

Kılıçdaroğlu’nun çıkışının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Suç duyurusunda bulunuyoruz. Tazminat davası açıyoruz, hem şahsımız hem de kurullarımız. Eğer bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen namertsin diyoruz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: İSPATLADIM ŞEREFİN VARSA İSTİFA ET

Kılıçdaroğlu, Soylu’ya yanıt vererek, “Fotoraman ‘İspatla’ demiş. Hay hay, son birkaç ayda olan olayları hatırlayalım. Sırbistan’da kırmızı bülten ile aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri Vukotiç İstanbul’da öldürüldü. Bunun İstanbul’da ne işi vardı? Çünkü İstanbul’u kendisinin yaşayabileceği bir mekan olarak görüyor. Kendisinin korunduğu bir mekan olarak görüyor, sırtımı siyasilere dayadım kimse bana bir şey yapmaz diyor.

Azerbaycanlı mafya lideri Elnur Gasimov, Ataşehir’de öldürüldü. İstanbul’un ortasında, AVM’lerde Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar. Bütün Türkiye izledi. Antalya’da bir başka mafya lideri ‘Lotu quli’ öldürülmüştü. Afgan baronları zaten İstanbul’da. Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdi, bir kararla dışarı bıraktılar. Bana diyorlar ki ‘İspat’ et. Ya siz bunları görmüyor musunuz? Sırtını mafyaya dayarsan zaten bunları göremezsin. Bana dönüp diyorsun ki ‘İspatla’. İşte ispatladım, ne yapacaksın. Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin!” dedi.

SIRP ÇETE LİDERİ SARIYER’DEN ÇIKTI

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardında da ise Sırp çete lideri Zeljko Bojanic’ 6 Kasım’da Sırp çete lideri Zeljko Bojanic İstanbul Sarıyer’de yakalandı. Bojanic’in öldürdüğü kişileri de evinin bahçesine gömdüğü iddia edildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Sırp çete liderinin Türkiye’de yakalanmasına sert tepki

Soylu’nun ve iktidarın Kılıçdaroğlu’nun çıkışına verdiği karşılıkların ardından Türkiye’de çete liderleri birbir yakalanmaya devam ediyor.