Emniyet Genel Müdürü Aktaş: Yılbaşında 120 bin personel görev yapacak

Yayın tarihi: 31 Aralık 2020 Perşembe 8:15 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2020 Perşembe 8:15 pm

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, saat 21.00’de başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması gerekçesiyle yılbaşında 120 bin personel görev yapacağını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, yılbaşı tedbirlerini incelemek için karayoluyla Eskişehir’e geldi. Aktaş’ı kent girişindeki trafik uygulama noktasında karşılayan İl Emniyet Müdürü Engin Dinç kentte alınan tedbirlerle ilgili bilgi verdi.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, sadece yılbaşı gecesi için tüm Türkiye’de 120 bin personelin görevlendirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu yıl pandemi nedeniyle yılbaşını evlerde geçireceğiz. Ülke genelinde saat 21.00 itibariyle sokağa çıkma kısıtlaması başlayacak. Biz Türk Polis Teşkilatı olarak tam kadro sahadayız. İnsanımızın yeni yılını mutluluk, huzur ve güven içinde geçirebilmesi için Türkiye genelinde sadece yılbaşı gecesi için yaklaşık 120 bin personelimiz, 16 bin 203 ekiple birlikte sahada olacaklar. Hem karayollarında hem şehirlerimizin ana güzergahları, meydanları, caddelerinde, sokak aralarında ve her yerde insanlarımızın bu geceyi huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için bütün arkadaşlarımız görevlerinin başında olacaklar. Yaklaşık 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması süresince pazartesi sabah 05.00’e kadar devam edecek. Toplamda bu süre içinde 450 bin civarında personelimiz sahada olacak. Yaklaşık 73 bin 100 ekiple birlikte. Başta emniyet teşkilatımız olmak üzere milletimizin yeni yılını kutluyorum”