Emniyet DEVA Partili Yeneroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak

Yayın tarihi: 19 Haziran 2022 Pazar 5:04 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2022 Pazar 5:04 pm

Ankara’da bir polisin DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu’na parmak sallayarak “Ahlaksız sensin lan” demesine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) açıklama geldi. Açıklamada, “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili” ifadeleri kullanılarak Yeneroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Ankara Kızılay’da Somalililerin restoranlarına yönelik polis müdahalesi ve orada çıkan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Yaşanan olaya ilişkin polis amirinin uyarıldığı kaydedilen açıklamada, polisler ile tartışan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. EGM’den yapılan yazılı açıklamada, “Türk Polis Teşkilatına uzun zamandır sistematik şekilde saldırıldığı” savunuldu.

Ekiplerin, söz konusu olayda, “Yabancı dilde ifadenin yer aldığı tabelalarda yabancı dildeki ifadelerin Türkçe ifadelerin yüzde 25’ini geçmeyecek büyüklükte puntolarla yazılması gerekmektedir” hükmü doğrultusunda işlem yapmak istediği aktarıldı.

“YENEROĞLU’NUN HAKARETLERİ SABIRLA KARŞILANDI”

Mustafa Yeneroğlu’nun polislere itirazı ise “polislerin kanuna ve hukuka uygun yaptığı işlemi provoke edip engellemeye çalışmak” olarak tanımlanarak, “Söz konusu milletvekilinin hukuki çerçevede yapılan bu işlemi, iş yeri sahibinin uyruğuna bağlayarak, siyasi bir zemine çekmeye çalışarak ırkçılık yapıldığını iddia etmesi de ayrı bir garabettir. Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili, denetim esnasında polisimize hem fiziksel hem sözlü hakaretlerde bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Milletvekilinin bu hakaretlerine ekipler tarafından sabırla karşılık verildiği ve hukuka aykırılık oluşturan olaya personelin doğru şekilde müdahale ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“POLİS AMİRİMİZ NAHOŞ BİR KELİME KULLANMIŞTIR”

“Ancak milletvekilinin hakaretlerini ısrarla devam ettirmesi ve parmak sallayarak personelimizi tehdit etmesi üzerine bir polis amirimiz istemediğimiz bir şekilde karşılık vererek nahoş bir kelime kullanmıştır. Sadece kullandığı bu kelime bizi üzmüş olup konuyla ilgili tahkikat başlatılmış ve ilgili personele gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu milletvekili hakkında görevi başındaki memura yönelik tahrik, hakaret ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacaktır.”

“Ülkemizde ten renginden ve uyruğundan dolayı hiç kimseye farklı bir tutum takınılması söz konusu olmamasına rağmen kanun dışılığı örtmek amacıyla iş yeri sahibince dile getirilen ‘Tenimden dolayı böyle davranıyorlar’ iftirası da bu oyunun diğer bir parçasıdır. Ayrıca bu konuda da suç duyurusunda bulunulacaktır.”

“SÜLEYMAN SOYLU VE EMNİYET GENE MÜDÜRÜ İSTİFA ETSİN”

Mustafa Yeneroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü’nün istifasını isteyerek şunları söyledi:

“Hepimizin güvenliğinden sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü bir milletvekili ile ilgili düşmanca sözler kullanıp açıkça hedef gösterebiliyorsa bu ülkede kimsenin can güvenliği kalmamıştır. İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü derhal istifa etmelidir! Ben yalnız dolaşan bir insanım. Bundan sonra başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur. Hukuk içinde görevini yapan emniyet teşkilatı mensuplarına saygım sonsuzdur. Ama ülkemi polis devletine dönüştürmeye çalışan İçişleri Bakanı başta olmak üzere görevini kötüye kullanan kişilerin tehditlerini aldırmadan milletimin hakkını ve anayasal düzeni savunmayı sürdüreceğim.”

AKP’li vekilden DEVA Partili Yeneroğlu’na destek!