Emniyet, Boğaziçi protestosuna katılanların ailelerini yine aradı

Yayın tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 10:21 pm - Güncelleme: 5 Mart 2021 Cuma 10:25 pm

İzmir Emniyet Müdürlüğü, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’yu İzmir’de protesto eden öğrencilerin ailelerini aradı. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün, aradığı ailelere ”Çocuğunuzun kimlerle görüştüğünden haberiniz var mı? Çocuğunuza bir zarar gelmesini biz de istemiyoruz. Çocuğunuzun geleceğini düşünün” gibi sözler sarf ettiği bildirildi.
Emniyet Müdürlüğü’nün 18 yaşından büyük olan öğrencilerin ailelerini aramasına tepki gösteren İzmir Öğrenci Dayanışması, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“İZMİR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BUNDAN DERHAL VAGEÇMELİDİR”

Basın açıklamasında konuşan Hasan Benli, 18 yaşından büyük yurttaşların ailelerinin yalnızca kaza ve ölüm gibi durumlarda aranabileceğini belirtirken; ”“18 yaşından küçük bireylerin de ne sebeple olursa olsun aranması kesinlikle karşı çıkılması gereken bir durumdur. Çünkü, herhangi bir haksızlığa karşı sokağa çıkan insanlar, yaşları kaç olursa olsun, kendi hür iradeleriyle oradadırlar ve kimse tarafından ittirilmemişlerdir. Bu sebeple İzmir Emniyeti açıkça kanunsuz bir şekilde davranmaktadır ve bundan derhal vazgeçmesi gerekmektedir” ifadeleri ile söz konusu uygulamaya tepki gösterdi.

”GERÇEK YÜZÜNÜZÜ GÖRDÜK”

”Bizler, sizi arkadaşlarımıza işkence uygularken, burunlarını kırarken, dişlerini kırarken, yerlerde sürüklerken, çıplak arama işkencesi yaparken gerçek yüzünüzü gayet iyi gördük” diyen Benli, ”Bu yüzden de diyoruz ki, sizlerin yaratmaya çalıştığınız korku imparatorluğu gençlere, emekçilere, kadınlara ve LGBTİ+’lara sökmeyecektir” ifadelerini kullandı.

”DERDİNİZ GENÇLER DEĞİL”

Benli sözlerini, ”Bizler, öznesi olduğumuz üniversitelere atanan kayyumlara karşı çıkmakla beraber tüm kayyum zihniyetine karşı çıkıyoruz. Bulunduğumuz noktada yalnız değiliz. İşlemediğimiz suçlarla bizleri yargılayarak veya haklarımızı kullandığımız halde bunu suçmuş gibi gerek ailemize gerekse topluma lanse etmeniz suçtur. Ve bu yüzden de ailelerimizi aramaktan ve onları bizimle korkutmaya çalışmaktan vazgeçin. Ailelerimize, sanki gerçekten bizleri düşünüyormuş gibi görünmeyi ve toplumsal muhalefete dahil olan herkesi öcü gibi göstermeyi bırakın. Derdinizin de gençler veya emekçiler değil kendi iktidarınızın sallanmaması olduğunun da farkındayız” ifadeleri ile tamamladı.