Emniyet arazisindeki rant için 453 konut yetmedi!

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 7:24 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 7:24 am

 İstanbul’daki ordu ve emniyet arazileri gibi kamuya ait alanlar parsel parsel talana ve ranta açılıyor. DAP Yapı, Seyrantepe Polis Lojmanları arazisine yapacağı lüks konut projesinin kapasitesini iki kat artırmak için bakanlığa başvuru yaptı. Şirket, projedeki konut sayısını 453’ten 958’e yükseltirken 48 de ticari alan inşa edecek.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Sarıyer’deki Ayazağa Mahallesi’nde bulunan milyonlarca lira değerindeki Seyrantepe Polis Lojmanları’nın bulunduğu arazi konut projesi adı altında ranta açılmıştı. Şimdi ise arazi üzerine DAP Yapı’nın inşa edeceği açıklanan milyonlarca liralık lüks konut projesinin kapasitesinin iki katına çıkarılması için bakanlığa başvuruda bulunulduğu açıklandı.

DAP Yapı Şirketi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Seyrantepe Polis Lojmanları arazisine yapacağı lüks konut projesinin kapasite artışı için 16 Mayıs tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yaptı. Şirket başvurusunda, arazinin daha önce 25 bin metrekarelik kısmına inşa edeceği konut projesinin alanını 53 bin 46 metrekareye çıkaracağını belirtti.

Teşvikiye’deki tek deprem toplanma alanı DAP yapı tarafından talan edilecek

YENİ KONUT SAYISI 958

Ayrıca, daha önce 453 konut inşa edileceği açıklanan projede konut sayısı da artırıldı. Yeni konut sayısı 958 olarak açıklandı. Yeni projede, öncekinden farklı olarak 48 adet ticari alan ile bir de beton santralının inşa edileceği de belirtildi. Projenin maliyet ise daha önce 236 milyon 829 bin TL olarak açıklanmıştı. Yeni projeyle konut sayısının yaklaşık iki katına çıkarılması, ticari alanlar ile beton santralının de projeye eklenmesi nedeniyle projenin tam 506 milyon 226 bin TL’ye mâl olacağı açıklandı. Proje kapsamında arazi üzerine toplam 16 blok inşa edilmesi planlanıyor.

Ayrıca projede bir açık bir de kapalı yüzme havuzu ve bin 236 araçlık otopark da yer alıyor. ÇED başvurusunda, milyonlarca liralık arazinin konumu ise şöyle anlatıldı: “Proje alanı İstanbul Çevre Yolu’na 50 metre, NEF Stadyumu’na 135 metre, Seyrantepe 700’inci Yıl Parkı’na 450 metre mesafede yer almaktadır. En yakın hastane 390 metre mesafede yer alan Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesidir.”

YIL SATILDI

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Seyrantepe Polis Lojmanları arazisi için geçen yıl bir ihale düzenlemişti. Galatasaray’ın stadına komşu olan ve bölgenin en değerli arazileri arasında gösterilen arazinin ihalesini DAP Yapı iştiraki Eltes İnşaat almıştı. Firma, proje toplam geliri olarak 3 milyar 111 milyon TL teklif verirken, arsa sahibi Emlak Konut GYO’ya da 1 milyar 244 milyon TL ödeyeceğini taahhüt etmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın ilişkileri olduğu bilinen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Avrupa Yakası’nın en değerli merkezi noktalarından birinde proje geliştireceğimiz için çok mutluyuz. İhalesini kazandığımız arazi, lokasyonu itibarıyla, önemli ulaşım ve ticaret akslarının kesişim noktasında yer alıyor” demişti.

ASKERİ ARAZİYİ DE ALDI

2019 yılında Çekmeköy Kışlası’nın 187 bin 750 metrekarelik kısmı imara açılmıştı. Ardından da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın gerçekleştirdiği ihaleyi DAP Yapı aldı. Askeri alana yapılan inşaat projesine Ormanköy adı verildi. Yapımı devam eden projeyle araziye ticari üniteler, konutlar, eğitim tesisi, sosyal ve kültürel tesis alanları inşa ediliyor.