Emlak sektöründeki fiyat artışları nedeniyle prefabrik evlere ilgi arttı

Yayın tarihi: 10 Ekim 2021 Pazar 12:35 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı 10:50 am

Prefabrik evler hızla gelişen inşaat sektörünün en popüler yapılarıdır. Temelleri klasik yöntemlerle inşa edilen prefabrik evlerin diğer tüm parçalarının üretimi ve birleştirilmesi işlemleri bir fabrikada yapılır ardından da inşaat alanına nakledilerek kurulumu tamamlanır. Bu süreçlerden geçerek inşa edilen prefabrik evler oldukça uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Ülkemizde emlak sektöründe yaşanan fiyat artışları ilginin prefabrik yapılara yönelmesine neden oldu. Hem kalite hem de ekonomik açıdan daha avantajlı olan prefabrik evler ayrıca betonarme yapılara oranla oldukça dayanıklı ve işlevseldir.

Prefabrik evler kalabalık şehir hayatından kendini arındırmak ve doğayla baş başa kalmak isteyenler için de oldukça iyi bir çözümdür. Dilediğiniz alana kolay ve kısa sürede yapılan kurulumu ile hafta sonu kaçamaklarınızın en vazgeçilmez adresleri olan prefabrik yapılar sizlere daha huzurlu bir yaşam sunmaktadır. Sizler de prefabrik evleri incelemek ve fiyat bilgisi almak isterseniz Karmod Prefabrik Yapı Teknolojileri internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Prefabrik Evler Depreme ve Diğer Doğal Afetlere Dayanıklı mıdır?

Prefabrik yapıların üretilmeye başlanmasının ilk nedeni depremlerdir. Prefabrik yapılar çelik konstrüksiyon yapı sistemi ile üretilmekte ve çelik iskelet üzerine monte edilmektedir. Bu nedenlerle 7.9 şiddetine kadar depremlerde esneme özellikleri sayesinde sarsıntıyı en aza indirerek yıkılmayı önlemektedirler. Prefabrik evler betonarme evlere oranla oldukça dayanıklıdırlar. 50 yılı aşkın ömürleri olan prefabrik evler düzenli ve az maliyetli olan bakımlarının yapılması durumunda daha da uzun yıllar boyunca kullanılabilirler. Karmod Prefabrik Yapı ise sizlere hem son derece dayanıklı ve güvenilir hem de oldukça ekonomik bir şekilde ev sahibi olma avantajları sunuyor.

Prefabrik yapılar yalnızca ev olarak değil okul, hastane vb. gibi pek çok çeşitli alanda kullanıma uygundur ve ihtiyaçlara özel olarak üretilebilmektedir. Her alanda kullanıma uygun olan prefabrik yapılar dünya çapında oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ülkemizde de gün geçtikçe kullanımı yaygınlaşan prefabrik yapıların ilk üretim amacı deprem ve diğer felaketlere karşı dayanıklı olmalarıdır. Deprem ve afet bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen her alanında ekonomik açıdan daha avantajlı olması sebebiyle popülerliğini giderek arttırmaktadır.

Prefabrik Evlerin Avantajlı Özellikleri Nelerdir?

• Prefabrik evler betonarme evlere oranla herhangi bir deprem anında esneyerek sarsıntıyı en aza indirir ve kolay kolay yıkılmaz.
• Prefabrik evler fabrikasyon ortamında üretilirler bu nedenle prefabrik evlerin fiyatları betonarme evlere nazaran oldukça ekonomiktir.
• Her iklimin evi olarak adlandırılan prefabrik evler ihtiyaçlarınız doğrultusunda her iklim koşuluna özel olarak üretilebilmektedir ve kusursuz ısı yalıtımı sayesinde her mevsim rahatlıkla kullanabilirsiniz.
• Prefabrik evlerin üretiminin fabrikasyon ortamında yapılması sizlere zamandan tasarruf etme fırsatı sunar.
• Prefabrik evlerin tasarımları sizin ihtiyaçlarınıza veya zevkinize göre tamamlanır. Değişiklik yapma ihtiyacı hissettiğinizde ise dilediğiniz değişiklikler kolaylıkla yapılabilir.
• Prefabrik evler tam anlamıyla çevre dostudur. Üretim aşamasında kullanılan malzemeler yanmaz, suya dayanıklı ve çevre dostu ürünlerdir.
• Prefabrik evler de tıpkı diğer evler gibi dekoratif değişikliklere uyumludur. Herhangi bir odanın duvarını farklı bir renge boyayabilir veya kullandığınız malzemeyi değiştirebilirsiniz.
• Prefabrik evlerin en avantajlı özelliklerinden birisi de taşınabilir olmalarıdır. Yaşadığınız alanı değiştirmek istediğinizde prefabrik evinizi dilediğiniz başka bir yere taşıyabilirsiniz.
• Prefabrik evlerin kurulumu oldukça kolaydır ve çok kısa bir sürede tamamlanır.

Prefabrik Ev Modelleri ve Fiyatları

Prefabrik evler sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda zevkinize uygun bir şekilde modern mimari tasarımlarla üretilmektedir. Her ihtiyaca ve her zevke uyumlu ve gerekli durumlarda değişiklikler yapılabilen prefabrik evlerin birçok farklı modeli vardır. Tek katlı, çift katlı, 1, 2, 3, odalı, villa tipi vb. gibi pek çok farklı modelde üretilen prefabrik evler ekonomik açıdan da oldukça avantajlıdır. Prefabrik evlerin fiyatlarından bahsedecek olursak, bu yapılar fabrikasyon üretimi olmalarından dolayı pek çok maliyetten muaftır. Bu nedenle prefabrik ev diğer yöntemlerle inşa edilen tüm yapılara oranla daha avantajlıdır. Prefabrik evler tam bir fiyat performans ürünleridir. Karmod Prefabrik Yapı tarafından size özel üretilen prefabrik ev modelleri son derece kaliteli malzemelerden üretilir, bu nedenle dayanıklılık ve işlevsellik bakımından sıklıkla tercih edilmekte ve popülerliğini arttırmaya devam etmektedir.