Eminönü’nde otomobil denize uçmuştu… Gerçek ortaya çıktı

Yayın tarihi: 8 Mart 2019 Cuma 4:43 pm - Güncelleme: 8 Mart 2019 Cuma 4:43 pm

Dün, Eminönü arabalı vapur iskelesinde dün saat 19.15 sıralarında hızla ilerleyen bir araç denize uçmuştu. Sürücünün aracı bilerek denize sürdüğü ortaya çıktı.

Eminönü arabalı vapur iskelesinde dün saat 19.15 sıralarında hızla ilerleyen bir araç denize uçmuş, araçta bulunan 26 yaşındaki Zeki H. ve 3 yaşındaki kızı Güney çevredekiler tarafından kurtarılmıştı.  ​Baba ve kız sağlık kontrolünden geçtikten sonra 26 yaşında Zeki H. gözaltına alınarak Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.

Zeki H.’nin verdiği ifadede, eşiyle bir süredir ayrı yaşadığı için psikolojik sorunları olduğunu ve aracı intihar etmek için denize sürdüğünü söylediği öğrenildi.Emniyetteki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla hakkında işlem başlatılan Zeki H. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

AKIL SAĞLIĞININ TESPİTİ İÇİN HASTANEYE YATIRILDI
Zeki H. sevk edildiği adliyede savcılık tarafından akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. 3 yaşındaki Güney ise, annesine teslim edildi.