Emine Ülkü Araz cinayeti: Katil kocayla teması kadın sığınma evi görevlisi kurdu iddiası

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 3:14 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 7:45 pm

Haber: ÖZLEM AKTÜRK - BİŞAR ARSLAN

Çekmeköy’de Hakan Araz üç gün önce kendisinden boşanmak isteyen Emine Ülkü Araz’ı rehin alarak katletti. Bir süre kadın sığınma evinde kaldığı öğrenilen Emine’nin tehditler üzerine evine dönmek zorunda kaldığı öğrenildi. Emine’nin yakınları katil kocayla Emine arasındaki teması bir kadın sığınma evi personelinin kurduğunu öne sürdü. 

İstanbul Çekmeköy’de geçtiğimiz günlerde evinde rehin alınan Emine Ülkü Araz, eşi Hakan Araz tarafından katledildi. Olay sonrasında gözaltına alınan Hakan Araz emniyetteki işlemlerinin ardından ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TELE1’den Bışar Arslan ve Özlem Aktürk, Emine Ülkü Araz’ın yaşadıklarını araştırdı. Şiddet gören Emine Ülkü Araz’ın katledilmeden önce tehditler aldığı ve bu nedenle kadın sığınma evinde korumaya alındığı ortaya çıktı. Emine’nin defalarca eşinin şiddetine maruz kaldığı ve ailesine darp edildiğini gösteren videolar gönderdiği öğrenildi. Gönderilen videolarda Araz’ın vücudunun çeşitli yerlerinde darp izlerinin olduğu da görülüyor.

Üç ayrı sığınma evi değiştirdiği iddia edilen Emine’nin yakınları kadın sığınma eviyle ilgili skandal bir iddia ortaya attı. Yakınlarına göre bir sığınma evi görevlisi para karşılığında katil Hakan Araz’a bilgi verdi. Emine’nin yakınları, personelin Emine Ülkü Araz’a ilk evliliğinden olan çocuğunun okuldan çıkış anına dair bir fotoğrafını göstererek “Hakan Araz’ın selamı var” dediğini öne sürdü. Yakını bu iddiasını “Emine anlattı” diyerek dile getirdi. Emine’nin de tehditler üzerine evine dönmek zorunda kaldığı belirtildi.

Öte yandan TELE1’in iddialara dair ulaşmaya çalıştığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı cevap vermedi. İddiaları sorduğumuz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ise bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Ancak burada da aramalarımıza herhangi bir yanıt verilmedi.

İLK TEMASI SIĞINMA EVİNDEKİ PERSONEL KURMUŞ

TELE1’e konuşan Emine Ülkü Araz’ın yakını, boşanma isteğini katilin reddettiğini anlattı ve şunları dedi: “Can güvenliği nedeniyle sürekli yerini değiştiriyordu. Sığınma evinin yerini sorduğumuzda ‘Hakan beni bulur’ söyleyemem diyordu. Bizim zorumuza giden aklımızda kalan şu: Gittiği kadın sığınma evinden bir tanesinde bir personel yanına geliyor. Oğlunun resmini gösteriyor. Oğlu altı buçuk yedi yaşında. Oğlunu pedagoglar alıp konuşturabilirler. Okul çıkışına geliyor. Emine’nin ilk çocuğunun okul çıkışına gidip fotoğrafını çekiyor. Katil bu personele para veriyor. Evet. Personel gidiyor Emine’ye diyor ki ‘Hakan Araz’dan sana mesaj var’. Sadece oğlunun resmini gösteriyor. Zaten bu şekilde evine dönüyor.”

‘ADALET YERİNİ BULSUN’

Adaletin yerini bulmasını isteyen Emine Ülkü Araz’ın yakını sözlerini şöyle tamamladı: “Sürekli kadın cinayetlerine bakıyordu. Instagram’da sürekli paylaşıyordu. Pınar Gültekin, Emine Bulut, Aleyna Çakır davalarını takip ediyordu. Kendi başına geleceğini tahmin edemedi. Sesini duyuramadı. Pişmanlık yasası, iyi hal… Bunların hiçbirini almasın.”

‘DEVLET KORUMASINDAYIM’

Emine Ülkü Araz’ın bir başka yakını ise Emine ile telefonla görüştüğünü, kendisine “Devlet korumasındayım” dediğini anlattı:

“Emine yaklaşık kırk gün Kadın Sığınma Evi’nde kaldı. Olay şöyle başladı, Emine’nin ilk eşinden oğlu kendi yanındaydı. Babasının yanına götürmesi gerekiyordu. Hakan’ı arıyor ‘İşte çocuk okula gidecek. O yüzden bugün eve dönmesi gerekiyor’ diyor. Hakan da ‘Ben Sabiha Gökçen Havalimanı’nın orada olduğunu söylüyor’ diyor. Ancak Emine telefonu kapattıktan iki dakika sonra eşinin evinin önünde arabanın arkasında başka bir kadınla olduğunu görüyor. Ondan sonra Hakan’ı arıyor ve ‘Sen Sabiha Gökçen’de olduğunu söyledin ama şu an aşağıdasın’ diyor. Hakan da ‘Şimdi geldim müşterim var, müşteriyi götüreceğim çocuğu da aşağıya gönder’ diyor. Ondan sonra Hakan yukarı çıkıyor, kavga edip tartışıyorlar. Bana yalan söyledin ve arabada başka biri daha vardı ve bir bayandı’ diyor. Hakan da Emine’yi dövüyor, elinden telefonu alıyor. Olay bayağı büyüyor. Emine balkona çıkıp çocuk bezini aşağıya atıyor, ‘Beni kurtarın, polisi çağırın’ diye bağırıyor. Bunun üzerine polis geliyor ve Emine sığınma evine yerleşiyor.”

‘SIĞINMA EVİNDEN TEHDİTLERLE ÇIKTI’

Emine’nin tehditler karşısında eve dönmek zorunda kaldığını belirten yakını şöyle devam etti: “Kadın sığınma evine geçince ara sıra beni arıyordu. ‘İyiyim, devlet korumasındayım’ falan diyordu. Ben de Emine’ye ‘Çok kötü bir olay yoksa evine dön’ diyordum. ‘Yok dönemem’ diyordu. Hakan, Emine’nin yakınlarına ‘O istediği kadar kaçsın. söyle ‘Evine dönsün, hangi sığınma evinde olduğunu biliyorum. Parayla adam tuttum. Hangi odada kaç kişiyle kaldığını biliyorum’ diyormuş. Hakan, Emine’nin kaldığı yeri sürekli buluyordu, ‘Benim elim kolum uzun, her yerde adamlarımız var. Milletvekillerini falan tanıyoruz’ diyordu. Gerçekten de öyleydi. Bir gün Emine çarşı izni alıyor ve Hakan birden karşısına çıkıyor. Daha sonra Emine başka bir sığınma evine götürüldü. Hakan orayı da buldu.

‘BU ADAM YA BENİ YA OĞLUMU ÖLDÜRECEK’

Yine bir gün Emine beni görüntülü aradı, AVM’deydi, ‘İçime bir sıkıntı geldi, Sanki Hakan karşıma çıkacak’ dedi. Ben de ‘Hakan yerini nereden bilsin’ dedim. Sonra Hakan bir anda karşısına dikildi. Emine’yi direkt kendine doğru çekti ve ‘Ülkü benim yanımda. Sen kapat, biz aramızdaki meseleyi çözeceğiz’ dedi. Emine bana ‘Bu adam beni öldürecek. Babamı, erkek kardeşimi hepimizi öldürür. Beni sürekli tehdit ediyor. İlk oğlumun okuluna gidip, oğlumun fotoğrafını çekip bana atıyor. Ben Gürcistan’a kaçar giderim, kimse bana bir şey yapamaz’ dedi. Emine bir gün sonra beni aradı ve ‘Ben evime döndüm. Bu adamdan kurtulamıyorum ya oğlumu ya beni öldürecek. Boynumu büküp oturacağım’ dedi. Ondan sonra iki gün sonra yine beni aradı ve ‘Kayınvalidem yanımıza geliyor. Kayınbabam da siz tatile gidin, biraz yalnız kalın’ dedi. Kaynanası bir hafta yanında kalmış. Giderken ufak çocuğu da yanında götürmüş. ‘Siz karı koca biraz vakit geçirin. Aranızdaki meseleleri halledin’ demiş. Bundan üç, dört gün sonra Emine katledildi. Hakan Kadın Sığınma Evi’nde biriyle görüşüyormuş, oradaki görevliye para verip benim Emine’nin hangi saatte ne yaptığını öğreniyormuş. Bunu bana Emine söyledi. Üç, dört sığınma evi değiştirdi, Hakan hepsini de buldu.”

KATİL TARİKAT HOCASINA YAZMIŞ: BU AİLEYİ HELAK EDİN

Katil Hakan Araz’ın bir tarikat hocası ile yazışıp “Bu aileyi helak edin” dediğini de anlatan yakını sözlerini şöyle tamamladı: “Hakan tarikat üyesi bir hocayla konuşuyor. Ekran resmi var biz de. Hocaya kızımın resmini atıyor ‘Hocam bu aileyi helak edin. Ailesi beynini yıkıyor. Bu kız bir an önce ölsün, ölmezse ben öldüreceğim’ diyor. Hoca da Emine’nin yakınlarına ‘Bakın Hakan diye birisi böyle böyle yazdı, kızınızı kurtarın’ diye haber veriyor. Lütfen rica ediyorum, hapisten çıkmasın, çürüsün. Çünkü o kendine çok güveniyordu. ‘Elim kolum uzun. Para verip çıkarım, kimse bize bir şey yapamaz’ demiş. Yanına kar kalmasın.”

EDİTÖR NOTU: Emine Ülkü Araz’ın yakınlarının isimleri güvenlik gerekçesiyle gizli tutulmuştur.

Kaynak: TELE1